Press "Enter" to skip to content

Gypsy Rose Blanchard puštena iz zatvora

FOTO: SCREENSHOT YOUTUBE

Gypsy Rose Blanchard puštena je iz zatvora nakon osam godina služenja kazne zbog uloge u ubojstvu svoje majke, Dee Dee Blanchard. Puštena je iz Chillicothe Correctional Centra u Missouriju oko 3:30 sati ujutro po lokalnom vremenu.

Gypsy je osuđena na deset godina zatvora u srpnju 2016. godine nakon što je priznala krivnju za ubojstvo svoje majke. Nakon što je Dee Dee Blanchard pronađena mrtva u lipnju 2015. godine, Gypsy, koja je tada imala 23 godine, i njen tadašnji dečko, Nick Godejohn, optuženi su za ubojstvo. Postigla je dogovor s tužiteljima zbog zlostavljanja koje je pretrpjela, što je značilo desetogodišnju kaznu u zamjenu za priznanje krivnje.

Nakon njihovog uhićenja otkriveno je da je Dee Dee izmislila sve medicinske probleme svoje kćeri i da je Gypsy bila žrtva Munchausenovog sindroma – rijetkog oblika zlostavljanja u kojem skrbnik pretjeruje ili izaziva bolest kod djetetu radi pažnje. Dee Dee je uvjerila sve u njihovim životima da je Gypsy teško bolesna tinejdžerka s umom sedmogodišnjaka koja pati od mišićne distrofije, leukemije, epilepsije i drugih bolesti. Dobivala je podršku od dobrotvornih organizacija i tražila raznorazna liječenja, često prikazujući svoju kćer kao mlađu nego što zaista jest i podvrgavajući je nepotrebnim medicinskim zahvatima. Gypsy je koristila invalidska kolica i bočicu s kisikom iako je mogla hodati i nije imala zdravstvenih problema. Tvrdila je da joj majka ne bi dopuštala da govori tijekom posjeta liječnicima i uvjeravala ju da joj policija ne bi vjerovala ako bi ikada pokušala pobjeći. 

Njezin dečko, Nicholas Godejohn (32) osuđen je na doživotnu kaznu 2019. godine nakon što je proglašen krivim za ubojstvo prvog stupnja. Kada je Gypsy postala zainteresirana za vanjski svijet, postavila je online profil na stranici za upoznavanje te upoznala Nicka, koji je putovao iz Wisconsina da ju posjeti u Missouriju. On je nožem izbo Dee Dee Blanchard do smrti, nakon čega su zajedno pobjegli s mjesta zločina. Gypsy je na sudu priznala kako ga je uvjerila da joj pomogne ubiti njezinu majku, zbog čega se i dan danas kaje. Gypsy i Nick od tada su se razišli, a Gypsy je sada udana za Ryana Andersona, učitelja iz Louisiane za kojeg se prošle godine udala u zatvoru.

Comments are closed.