Press "Enter" to skip to content

Harry i Meghan ponovno u centru pažnje svojim dokumentarcem na Netflixu

izvor: Netflix

Poznati kraljevski bračni par Meghan i Harry ovoga puta odlučili su šokirati javnost svojom dokumentarnom serijom koja je 9.prosinca stigla na Netflix.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, uz pomoć poznate filmske platforme Netflix, izdali su limitiranu seriju koja se sastoji od šest epizoda. Kroz prve tri epizode upoznajemo se s njihovom pričom, od njihovog prvog spoja , skrivanja od medijske pozornosti, ali se i Meghan prisjetila svoje prve prijetnje smrću. Druga skupina od tri epizode objavljena je 15.12. na Netflixu, a fokusira se na njihovu odluku da se povuku s kraljevskih dužnosti.

Javnost nije dugo čekala da započne novu paljbu kritika, pa se tako prvenstveno kritiziralo javno iznošenje njihovih privatnih snimki i fotografija koje se objavljene u seriji. Taj postupak se smatra kontradiktornim jer je kraljevski par osjećao veliki pritisak medija na njihov privatni život, zbog čega su napustili instituciju krune. Njihov komentar je bio opovrgujuč, pod razlogom da im privatnost nije bio glavni razlog odlaska. U dokumentarcu je Meghan iznijela razlog zbog kojeg su se odlučili na snimanje dokumentarca, iznoseći da se osjeća pogrešno predstavljenom. Dodala je kako su o njihovoj vezi knjige pisali ljudi koji ih ni ne poznaju.

izvor: Netflix

Žrtvovala je sve što je znala, slobodu koju je imala, da bi mi se pridružila u mom svijetu, a onda sam vrlo brzo nakon toga ja žrtvovao sve što sam znao da bih joj se pridružio u njenom svijetu.

Harry

Ovim dokumentarcem Harry i Meghan htjeli su ponovno prikazati svoju stranu priče, pokazati javnosti što se zapravo događa iza zatvorenih vrata njihova doma. Međutim, iznova se njihov odlazak iz Velike Britanije predstavlja kao propuštena prilika za ostvarivanje svijesti o životu u zagušljivoj ustanovi i rasno ozdravljenje. Kako bi situacija bila dramatičnija, popraćena je Meghaninom obiteljskom dramom s ocem i naglašavanjem rase. Sve u svemu, Harry i Meghan su malo smanjili dojmove nekritiziranjem kraljevske obitelji, što je bila glavna tema njihovog prošlogodišnjeg razgovora s Oprah. Može se reći da se ovoga puta najviše kritike stavlja na pogrešnu reprezentaciju medija, pogotovo britanskih.

Dokumentarna serija o vojvodi i vojvotnikinji od Sussexa, do sada je najgledaniji Netflixov dokumentarac u prvih tjedan dana njegovog izlaska na platformu. Netflix je par platio između 100 i 150 milijuna dolara za isporuku scenarija i snimanje serije.

Trailer možete pogledati ovdje:

Comments are closed.