Press "Enter" to skip to content

HDZ održava unutarstranačke izbore

 

Izvor: Flickr.com

U HDZ-u će, 22. studenog, članovi stranke birati nova vodstva općinskih, gradskih, županijskih organizacija i HDZ-a grada Zagreba. Radi se o procesu koji je započet 15. ožujka biranjem vodstva stranke, a koji je odgođen zbog pandemije bolesti COVID-19. Izbori će se provoditi po principu ˝jedan član-jedan glas-jedan kandidat”. Rezultati prvog kruga trebali bi biti poznati u ponedjeljak.

Prema navodima Jutarnjeg lista, brojni članovi HDZ-a su se htjeli kandidirati za čelna mjesta organizacija, no njima je na individualnim razgovorima s tajnikom Krunoslavom Katičićem predloženo da odustanu od svojih kandidatura. Za vodstvo važnijih HDZ-ovih ogranaka prijavljen je po jedan kandidat, tj. onaj kojeg je predložio sam predsjednik vlade Andrej Plenković. Primjerice, kandidat šefa HDZ-a u Zagrebu je Mislav Herman. Jedan član HDZ-a u Zagrebu izjavio je za Jutarnji list: ˝ U pojedinim zagrebačkim ograncima, osim Hermana i njegova tima, drugi kandidati za potpredsjednike se nisu imali priliku ni predstaviti, ignoriralo ih se. Opstruiralo ih se sa svih strana, pa i time da su im dali bazu članstva, ali bez telefonskih brojeva”. 

Iz stranke su poručili da će glasovanje, za birače kojima je propisana mjera samoizolacije, biti organizirano od strane nadležnih županijskih povjerenstava i Povjerenstva grada Zagreba uz uvjet da birači prijave svoju namjeru glasovanja do petka u podne. Također, navode da će se izbori provoditi u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama.

 

Comments are closed.