Press "Enter" to skip to content

HNK Varaždin predstavlja premijeru kajkavske komedije; Cigle svete Elizabete

Kajkavska predstava protkana svakodnevnim temama i problemima, koje protagonisti  rješavaju na duhovit i jedinstven način, djelo je scenarista Vida Baloga i Gorana Vrabnića uz režiju Krešimira Dolenčića.

HNK Varaždin je u subotu 17.10. premijerno predstavio komediju ”Cigle svete Elizabete”, redatelja Krešimira Dolenčića s Robertom Plemićem, Ljiljanom Bogojević i Barbarom Rocco u glavnim ulogama. Predstava se temelji na narodnoj legendi u kojoj je sv. Franjo Asiški putujući Hrvatskom prema Ugarskoj posjetio kraljicu Elizabetu Ugarsku u dvorcu od kojeg su ostale samo cigle. Danas, osamsto godina star zid, zadaje mnoge komunikacijske probleme seljaku Ivanu Lončaru. Lončar, stoga, zid želi srušiti dok ga lokalna vlast u tome nastoji spriječiti kako bi se očuvali dobri odnosi s Mađarskom. Zaplet radnje donosi dalmatinac Jure čija je kći trudna s Lončarevim sinom. Time, autori predstave na duhovit i inteligentan način, spajaju sve hrvatske regije naglašavajući njihove prednosti i nedostatke.

Ova domišljata komedija ponovno će se prikazivati u nedjelju 18.10. te u petak 30.10. S obzirom na epidemiološe mjere, u prodaji se umjesto uobičajenih 300 ulaznica, nalazi njih svega 195.

Comments are closed.