Press "Enter" to skip to content

HNK započinje godinu premijerom predstave “Gdje se kupuju nježnosti”

Foto: https://www.facebook.com/hnk.hr

Ljubitelji kazališnih predstava očekuju premijeru drame “Gdje se kupuju nježnosti” u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Premijera predstave održat će se 15. siječnja 2021. godine u 19:30 sati, a ulaznice u slobodnoj prodaji nisu dostupne. Autorica dramskog teksta “Gdje se kupuju nježnosti”, koji je pobijedio na HNK-ovom Natječaju za suvremeni dramski tekst, je pjesnikinja Monika Herceg.

Redatelj predstave je Rene Medvešek, dobitnik Nagrade Vladimir Nazor za kazalište, a dramaturginja je Jelena Kovačić, koja je nagrađena Nagradom hrvatskog glumišta za dramu “Ovo bi mogla biti moja ulica”. Nina Violić, Jadranka Đokić, Mirta Zečević, Daria Lorenci Flatz i Filip Vidović samo su neka od poznatih kazališnih imena čiju će performansu pratiti glazba uživo.

Foto: https://www.facebook.com/hnk.hr
Foto: https://www.facebook.com/hnk.hr

Radnja predstave “Gdje se kupuju nježnosti” prikazuje život žena u ratom uništenoj ruralnoj sredini. Nasilje i siromaštvo otežavaju živote triju žena, bake, majke i kćeri, koje s nadom u bolje sutra savladavaju izazove svakodnevice. Naglasak predstave je na nadi prisutnoj u životu svake osobe koja se ne predaje pri suočavanju sa životnim preprekama.

Spisateljica Monika Herceg u izjavi za HNK iskazala je svoje zadovoljstvo odabirom glumaca: “Moram priznati da nisam očekivala tim koji se okupio oko Nježnosti. Radi se o našim najboljim glumicama i glumcima, glumačkim legendama već. Isto vrijedi i za tim koji predstavu postavlja.”

Ulaznice su dostupne putem internetske stranice HNK-a https://www.hnk.hr/hr/raspored/, gdje se nalazi i više informacija o samoj predstavi.

 

Comments are closed.