Press "Enter" to skip to content

Hrvati opet oduševili: donirali više od 15 000 kuna

Foto: Screenshot

Europsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC) je od Hrvata primio više od 100 donacija u vrijednosti oko 15 000 kuna. EMSC se putem Twittera zahvalio svima na donacijama, priznao da su svjesni da njihove usluge nisu bile savršene te poručio svima da ostanu sigurni.

EMSC je osnovan na preporuku Europske seizmološke komisije 1975. godine jer je euro-mediteranska regija imala potencijala za opasnu seizmičku aktivnost. EMSC je neprofitna nevladina organizacija, a sjedište joj je u općini na južnoj periferiji Pariza, Bruyères le Châtelu.

EMSC se često kritizira zbog rušenja web stranice i njihove aplikacije LastQuake zbog velikog prometa nedugo nakon jačih potresa. Također, kritizira se i seizmološku službu zbog kašnjega podataka o potresima. Kao jedan od problema navodi se nedostatak financija pa su Hrvati, nakon razornog potrea 29. prosinca 2020. godine, odlučili pomoći i u tome.

Aplikaciju LastQuake skinulo je preko 25 000 ljudi i bez obzira na brojne kritike, većina ju je korisnika ocijenila s pet zvjezdica. Koristite li i Vi ovu aplikaciju?

Comments are closed.