Press "Enter" to skip to content

Hrvatska je osvojila brončanu medalju na Svjetskom nogometnom prvenstvu!

Foto: Večernji list

Hrvatska je osvojila brončanu medalju na Svjetskom nogometnom prvenstvu!

Hrvatska nogometna reprezentacija u ovu utakmicu ušla je u izmijenjenom sastavu. Po prvi put na ovom prvenstvu, startali su Šutalo i Stanišić. Zbog ozljeda i viroza nisu nastupili Brozović i Lovren.

Utakmica na Khalifa International Stadionu počela je vrlo dinamično. U 3. minuti utakmice vratar Maroka zamalo je postigao autogol. Do ranog vodstva Hrvatske došlo je u 7. minuti. Majer je izveo slobodan udarac i pronašao Ivana Perišića koji je uputio loptu spremnom Jošku Gvardiolu. Svoj prvi pogodak za reprezentaciju, Joško je zabio glavom.

No, slavlje Vatrenih nije dugo trajalo. Samo dvije minute kasnije Maroko dolazi do izjednačenja pogotkom Achrafa Darija.

Unatoč izjednačenju, Hrvatska je igrala kvalitetno prema naprijed i stvorile brojne šanse za pogodak. Kvaliteta se pokazala u 42. minuti kada je s ruba šesnaest metara odličan pogodak zabio Mislav Oršić. Na kraju prvog poluvremena rezultat je ostao 2:1 za Hrvatsku.

Na početku drugog poluvremena Maroko radi prvu izmjenu igrača. Iz igre je izašao Sabiri, a ušao je Chair.

Hrvatska je nastavila s odličnom igrom i u drugom poluvremenu. U 47. minuti Oršić je pogodio vanjski dio mreže. Marokanski izbornik odlučio se za još jednu izmjenu u 56. minuti kada je u igru uveo Ounahija, a izvadio Khannoussa.

U 61. minuti iz igre je morao Kramarić koji je u suzama i bolovima napustio teren. Zamijenio ga je Nikola Vlašić. U 64. minuti izašli su Dari i Boufal, a ušli su Benoun i Zaroury za Maroko. Dvije minute kasnije i Hrvatska radi dvije izmjene. Izašli su Majer i Livaja, a ušli su Pašalić i Petković. Zbog ozljede El Yamih izašao je iz igre, a Amallah ušao.

Prvi žuti karton na utakmici zaradio je Ounahi zbog prigovora. U 74. minuti Gvardiol je srušen u šesnaest metara, no katarski sudac samo je odmahnuo rukom. Marokanci su zatim krenuli prema našem golu, stvorili šansu, ali obranio je Dominik Livaković. U 84. minuti Marokanci su okružili sudca koji je žuti karton dodijelio samo Amallahu.

Sudac je dodijelio 6 minuta nadoknade. U 95. minuti iz igre je izašao strijelac drugog pogotka Mislav Oršić, a po prvi put na ovom prvenstvu utrčao je Kristijan Jakić. Do kraja utakmice, rezultat se nije mijenjao.

Za igrača utakmice izabran je Joško Gvardiol.

Ovom pobjedom, hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Uspjeli su osvojiti drugu zaredom medalju na svjetskim prvenstvima i uspjeli su ponoviti uspjeh slavne generacije iz 1998. godine.

Nakon utakmice izbornik Zlatko Dalić posvetio je ovu brončanu medalju Miroslavu Ćiri Blaževiću.

Comments are closed.