Press "Enter" to skip to content

Hrvatska je prošla u sljedeću fazu United Cupa!

Foto: United Cup

Ove godine po prvi put se održava United Cup. Riječ je o međunarodnom teniskom turniru kojeg održavaju Association of Tennis Professionals (ATP) i Women’s Tennis Association (WTA). To je također prvi timski događaj mješovitih spolova koji igračima nudi i bodove za ATP i WTA ljestvicu, a igrač može osvojiti maksimalno 500 bodova. U ovom turniru sudjeluje 18 država. Turnir je započeo 29. prosinca 2022. i traje do 8. siječnja 2023. godine. Mečevi se igraju u tri australska grada: Brisbaneu, Perthu i Sydneyu. Igra se na otvorenom i na tvrdoj podlozi.

Hrvatska se nalazi u skupini F s Argentinom i Francuskom. Hrvatska je prvo igrala protiv Argentine. Donna Vekić donijela je prvu pobjedu u dva sigurna seta. U teškom meču Borna Ćorić je pobijedio Cerundola. U trećem meču protiv Argentine, Petra Martić izašla je kao pobjednik protiv Podorske. U sljedećem meču siguran je bio i Borna Gojo koji je u dva seta pobijedio Coria. Za konačnih 5:0 Hrvatske zaslužni su Borna Gojo i Tara Wurth koji su pobijedili Podorsku i Etcheverryja.

Nakon Argentine, došao je red na Francusku. Prvi meč je odigrala Donna Vekić koja je donijela Hrvatskoj 1:0 protiv Cornete. U sljedećem meču zaigrao je Borna Ćorić koji je uz veliku borbu pobijedio Rinderknecha. Petra Martić izgubila je od Garcie, no to nije omelo Bornu Goju koji je donio Hrvatskoj prolaz skupine pobjedom protiv Mannarina.

Nakon pobjede za prolaz skupine, Borna Gojo je izjavio: „Ne znam [kako sam pobijedio]. Nema pravog odgovora. Samo sam pokušao iskoristiti podršku i energiju momčadi. U trećem setu sam bio malo u padu i zahvaljujući njima sam pobijedio. Bez njih bih izgubio.“

Hrvatska je prošla skupinu s 5:0 protiv Argentine i s 3:1 protiv Francuske.

U četvrtfinalu Hrvatska igra protiv Grčke u Perthu.

Comments are closed.