Press "Enter" to skip to content

Hrvatska saznala protivnike na Euru 2024; Dalić: “Najteža grupa što je mogla biti”

Hrvatska nogometna reprezentacija u grupnoj fazi Europskog prvenstva 2024. u Njemačkoj igrat će protiv reprezentacija Španjolske, Italije i Albanije.

Ždrijebom održanim 2. prosinca 2023. u Hamburgu odlučeno je koje će reprezentacije odmjeriti snage u prvom dijelu natjecanja koje se igra od 14. lipnja do 14. srpnja iduće godine u 10 njemačkih gradova.

Najnapetija grupa će zasigurno biti upravo naša jer se u njoj nalazimo mi, reprezentacija koja je u zadnjih 5 godina osvojila srebrnu medalju na Mundijalu u Rusiji, brončanu medalju na SP-u Kataru te za dlaku ostali kratki naslova prvaka Lige nacija u finalu protiv Španjolske. Tu je i već spomenuti aktualni prvak Lige nacija, Španjolska, zatim trenutni europski prvak, Italija i možda i jedina utjeha, ali ne i već završen posao, reprezentacija Albanije.

O težini grupe na press konferenciji progovorio je i izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije, gospodin Zlatko Dalić. “Definitivno najteža grupa što je mogla biti, aktualni prvak Europe, aktualni osvajač Lige nacije i treći na svijetu. Imat ćemo jako težak posao, ali vjerujem da ćemo mi to apsolvirati. Naš cilj ostaje proći grupu.” rekao je izbornik predstavnicima medija. “Teško, neizvjesno, ali bit će nam velika borba. Bit će spektakl sve tri utakmice, ne smijemo podcijeniti ni Albaniju koja je bila sjajna u kvalifikacijama. Odlučujuća utakmica će biti protiv Italije, bit će nezgodno, teško, ali na to smo naviknuli. Idemo se polako spremati, pred nama je šest mjeseci, nadam se da mi to možemo riješiti” prenosi Gol.hr

@dragosopta

Hrvatska će Euro otvoriti utakmicom protiv Španjolske, 15. lipnja. Drugu utakmicu igramo protiv Albanije 4 dana poslije, a grupnu fazu zaključit ćemo teškim srazom s Italijom.

Još vrijedi spomenuti kako će Vatreni za vrijeme Europskog prvenstva biti smješteni u njemačkom Neuruppinu koji je udaljen 75 kilometara od Berlina gdje igramo prvu utakmicu te 200-ak kilometara od Leipziga i Hamburga gdje se igraju druge dvije utakmice.

Comments are closed.