Press "Enter" to skip to content

Hrvatski film u kinima – premijera novog filma Sveta obitelj

foto: ML

Ovog utorka održana je premijera dugometražnog igranog filma Sveta obitelj. Redateljica filma je Vlatka Vorkapić, autorica već nagrađivanog filma Sonja i bik. Premijera je bila u zagrebačkom kinu Kaptol Boutique Cinema s gledateljima koji su popunili dvije dvorane.

Scenarij potpisuju Slavica Šnur i Vlatka Vorkapić, a produkciju i koprodukciju filma potpisuju zagrebački Interfilm i beogradski Zilion film.

Radnja domaćeg filma Sveta obitelj smještena je u Slavoniju 1960-ih godina. Govori o imućnoj obitelji koja svoju tajnu pokušava sakriti iza dogovorenog braka. Isprepletene su teme tradicije, tragedije, seoskih običaja, načina života i religioznosti u socijalističkom društvu. Kada gazda obitelji Marko (Nikola Đuričko) dogovori brak između sina Ive (Ivan Čuić) i siromašne nadničarke Janje (Luna Pilić), njoj se samo naizgled pruži prilika za bolji život.

Sveta obitelj u hrvatskim kinima može se gledati od 7.12.2023. Dodatne informacije o članovima filmske ekipe i sadržaju mogu se čitati na stranici Interfilma.

Trailer možete pogledati ovdje.


: Hrvatski film u kinima – premijera novog filma Sveta obitelj

Comments are closed.