Press "Enter" to skip to content

Interliber 2023: Zagrebački Velesajam Postaje Epicentar Književnosti i Kulture

Najveći sajam knjiga u regiji, pretvorio je Zagrebački Velesajam u epicentar književnosti, kulture i iznimnog zajedništva. Ovogodišnje izdanje, koje traje od 7. do 12. studenog, oborilo je sve dosadašnje rekorde posjećenosti, okupljajući desetke tisuća posjetitelja, zaljubljenika u knjige, autora i ljubitelja kulturnih događanja. Analiza ponude otkriva impresivnu raznolikost koja je donijela svježu dinamiku i inovacije, obogaćujući iskustvo posjetitelja. Organizatori su uložili dodatne napore u diversifikaciju ponude, pružajući priliku za istraživanje raznolikih književnih žanrova, od suvremene književnosti do publicistike i znanstvene fantastike. U usporedbi s drugim sajmovima u Hrvatskoj, Interliber i dalje prednjači u količini i raznovrsnosti ponude. Posebna pažnja posvećena je domaćim autorima, čije su knjige istaknute u posebnim programima i panelima, čineći Interliber 2023. važnim događajem za poticanje domaćeg književnog stvaralaštva.

U sklopu događanja, istaknuti hrvatski autor Dragan Markovina predstavio je svoju novu knjigu “Povijest, Politika, Popularna Kultura”, istražujući analitički ljudi i kulturni proizvodi kao ključni faktori suvremenog društva. Autor je naglasio kritički pristup i potaknuo čitatelje na razmišljanje o kompleksnosti svijeta oko nas. Na predstavljanju, Markovina je iznio svoje stajalište o politici, ističući: “Nisam politički isključiv. Smatram se liberalom koji traži otpor, ali ne po svaku cijenu. Biti liberal znači zauzimati se za slobodu pojedinca, ali i odgovornost prema zajednici.” Dodao je da, unatoč izazovima društva, smatra svoj život izuzetno kvalitetnim, potičući čitatelje da traže balans između aktivnog sudjelovanja u društvenim pitanjima i osobnog blagostanja.

Interliber zadržava status ključnog događaja na kulturnoj mapi Hrvatske, pridonoseći razvoju izdavaštva i kulturne scene. Unatoč rastu online prodaje knjiga, fizički posjet Interliberu ostaje neprocjenjiv zbog jedinstvenog iskustva koje pruža, nadmašujući očekivanja ljubitelja knjiga i doprinoseći kulturnom bogatstvu Hrvatske.

Comments are closed.