Press "Enter" to skip to content

Interliber na drugačiji način: Miroslav Kirin predstavio pjesnički opus

Ovogodišnji Interliber je zbog trenutne situacije s pandemijom bolesti COVID-19, nažalost, otkazan u predviđenom terminu. Unatoč tome, i dalje ostaje tradicija tjedna u kojem se autori i knjige predstavljaju i kupuju po akcijskim cijenama.

Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore osmislila je projekt kojim promovira dostupnost knjige svima i svuda i to po sajamskim cijenama. Projektu su se još pridružili Ministarstvo kulture i medija te Grad Zagreb. Ova inicijativa pod nazivom ‘Knjiga svima i svuda’ sastoji se od online platforme na kojoj su zastupljeni nakladnici s određenim izborom izdanja. Online predstavljanje književnih noviteta i samih autora, održava se pod nazivom Premium program, a odvijao se na trećem programu HRT-a, ali i na YouTube kanalu Zajednice.

Miroslav Kirin je tako na “sretni” petak 13. sudjelovao u dijelu Premium programa pod nazivom Zona ozona. Uvodnu riječ preuzeo je Ivica Prtenjača, kao urednik ovog programa. Najavio je Kirina kao uglednog pjesnika srednje generacije u Hrvatskoj, koji iza sebe ima nekoliko knjiga poezije, a radi i na prijevodu knjiga s engleskog na hrvatski. Kamera nam zatim predstavlja Miroslava Kirina koji u svom gostovanju predstavlja nekoliko svojih pjesama. Započinje s recitiranjem pjesme “Ogled o jednostavnosti”, a nadalje čita iz svoje knjige s izražajem i emocijama pjesme “Meni je jako dobro”, “Jabuka i konj”, “Miroslav”, “Potraga”, “Prijevoji mišljenja od 4 do 5” i “Tajna misao juhe”. Čitanje pjesama Miroslava Kirina još uvijek možete pogledati ovdje.

Osim programskih sadržaja, inicijativa obuhvaća i nakladničke webshopove na kojima se može obaviti kupovina knjiga po sajamskim cijenama. Sama kupovina se obavlja preko webshop kanala svakog pojedinog nakladnika ili njihovog partnera za prodaju. Također, sastavni dio inicijative su i knjižare diljem Hrvatske koje daju značajan popust na kupovinu knjiga.

Program je ograničenog trajanja, a održava se od 10. do 15. studenog.

Comments are closed.