Press "Enter" to skip to content

Iva i Mihovil Pranjić: Napustili smo sigurne poslove u Zagrebu i vratili se u rodnu Slavoniju kako bi proizvodili gin

Mladi bračni par, Iva i Mihovil Pranjić u studenom 2020. godine otvorili su destileriju Craft spirits, a već godinu dana kasnije dobili su nagradu za najbolje mlade poduzetnike u Hrvatskoj i nekoliko nagrada na prestižnim svjetskim natjecanjima za jaka alkoholna pića.

Zagreb su zamijenili mirnijim okruženjem

Destilerija iz koje dolazi prvi slavonski gin locirana je u Kaptolu podno Papuka kraj Požege, a više o samome ginu i destileriji, ali i selidbi razgovarali smo sa suvlasnicom destilerije, Ivom Pranjić.

,,Ideja o destileriji rodila se i realizirala u jeku pandemije koronavirusa. Unatoč sigurnim poslovima u području digitalnog marketinga i prava, odlučili smo ih ostaviti i upustiti se u privatnu avanturu. Od ljubavi prema ginu, bila je veća samo ona prema rodnom mjestu. Život u stanu na 14. katu jednog zagrebačkog nebodera odlučili smo zamijeniti životom u općini u kojoj stanovnike ujutro budi cvrkut ptica, u kojoj ljudi obrađuju svoju zemlju, u kojoj svatko svakoga zna i podupire, u kojoj su neboderi samo dječje igračke.” govori nam Iva.

Sastojci dolaze iz slavonskih šuma

Baza za izradu njihovog gina je borovica iz slavonskih šuma, a nadopunjuje ju još nekoliko sastojaka karakterističnih za slavonsko podneblje – crni dud, bazga i vinova loza, a poseban okus daje i prirodna izvorska voda s Papuka.

Comments are closed.