Press "Enter" to skip to content

Ivan Pernar: Bolje biti proglašen lud, nego biti dio zaluđene mase

Izvor: Flickr.com

Nakon parlamentarnih izbora održanih u srpnju, Ivan Pernar kao član političke stranke Živi zid, izgubio je mjesto u Saboru osvojivši samo 3,9% glasova. Naime, intervencije saborskih zaštitara i njihovo iznošenje Pernara iz sabornice, koštalo ga je saborske fotelje. Posebnu medijsku pozornost plijenio je svojim i lijevim i desnim stavovima, ali i aktivizmom protiv deložacija.

Pernar se nakon poraza na izborima oprostio od javnosti kako to njemu i priliči – objavljujući video na svojemu Facebook profilu gdje ističe: „To je legitimno pravo naroda, ja to prihvaćam. Ne ulazim u pitanje ima li narod pravo ili ne. Pravo je naroda da misli što god hoće…Dragi narode što si birao, to ćeš i dobiti“. Iako se činilo da je Pernar zaključio svoju političku karijeru, samo nekoliko dana poslije parlamentarnih izbora osnovao je političku stranku ni manje, ni više nego – Stranku Ivana Pernara. Ciljevi ove stranke su: ukidanje obveze cijepljenja, legalizacija konoplje, zaustavljanje ilegalnih migracija, ukidanje HRT pretplate, borba protiv 5G tehnologije i brojni drugi. Dok se lome koplja oko pitanja obveznog cijepljenja djece, Stranka Ivana Pernara ima i rješenje pitanja nezaposlenosti i iseljavanja mladih dajući im mogućnost legalnog uzgajanja konoplje kao agrarne kulture i dijela agrarne reforme. Također, ističe kako je uzgoj marihuane među najprofitabilnijim poljoprivrednim kulturama pa ako nemate kruha, žvačite konoplju. Pernar smatra kako treba uvesti strože granične kontrole, a i Hrvatska radiotelevizija mu se našla na putu pa je odlučio pokrenuti inicijativu ukidanja HRT pretplate.

Kako bi podigao svijest o brojnim političkim nepravilnostima i pranju državnog novca, Pernar se odvažio javno raskrinkati grijehe svojih kolega političara. Kao aktivan član društvenih mreža, odlučio je približiti javnosti svoje stavove preko Facebooka, Instagrama i TikToka gdje drži satove biologije (posebice imunologije), sociologije i agronomije jer, kako i sam tvrdi, bolje biti proglašen lud, nego biti dio zaluđene mase.

Comments are closed.