Press "Enter" to skip to content

Ivana Bodrožić predstavila novi roman

„Njegova nadtema je zaključenost, a ona nije samo fizička i nije samo intimna, ona je i društvena. Cilj je da mi pojedinci iskoračimo iz zaključanosti, da donesemo tu promjenu i da napravimo jedno slobodnije društvo.“ , riječi su kojima je Ivana Bodrožić na Online Interliberu predstavila svoj novi roman.

Ove godine odgođen je Interliber zbog loše epidemiološke situacije, stoga se pisci sele na male ekrane. Ljubitelji knjiga premium program mogu pratiti na Trećem programu HTV-a ili na YouTube platformi pod profilom Zajednica nakladnika i knjižara.

Pjesnikinja i spisateljica Ivana Bodrožić je, 10. studenog, gostovala u programu projekta Knjiga svima i svuda. Bodrožić je svoju prvu knjigu poezije Prvi korak u tami objavila 2005. godine  i time ušla u područje hrvatske književnosti. Ova knjiga je nagrađena Goranom za mlade pjesnike, a autorica na njoj nije stala. Godine 2010. objavljuje svoj prvi roman, Hotel Zagorje, za koji je također nagrađena nagradom Kiklop za najbolje prozno djelo godine.

U premium programu Interlibera predstavila je svoj novi roman Sinovi, kćeri koji govori o obitelji, ljubavi, tijelu, ženskosti i slobodi. Ovo djelo nam priču pripovijeda iz tri perspektive: jedne kćeri, jednog sina i jedne majke. Roman koji je pisala posljednje 3 godine ukazuje na neraskidivu vezu između privatnih sloboda, ljudskog dostojanstva i društvenih okolnosti. Posredstvom empatije, kao najvažnijim rekvizitom, ovaj roman razbija okove i otključava naše živote, ali i raspliće zapletene obiteljske odnose čvorove  zabranjene ljubavi.

 U videu ispod teksta možete pogledati cijeli intervju s Ivanom Bodrožić.

Comments are closed.