Press "Enter" to skip to content

Ivana Kindl nakon prekida ruši stigmu o depresiji

Pjevačica Ivana Kindl nedavno je prekinula petnaestogodišnju vezu sa svojim partnerom Alenom Križajem i napustila zajednički dom u Velikoj Gorici.

Na temelju vlastitog iskustva odlučuje progovoriti o prekidu, ali i borbi s depresijom:

“Depresija je danas najčešća bolest, ali se i dalje premalo pažnje posvećuje mentalnom zdravlju. Ljudi ponekad nisu svjesni da mentalno zdravlje utječe i na fizičko, boje se priznati da pate od depresije ne bi li bili stigmatizirani. Ja sam ekstrovert po prirodi i to me izvlači jer ništa ne zadržavam u sebi, a psihologa posjetim povremeno.”, kazala je Kindl za Slobodnu Dalmaciju.

Iako priznaje da joj terapija antidepresiva najviše pomaže u borbi sa njezinim stanjem, ističe kako su joj razgovor i čitanje stručne literature na tu temu podjednako korisni.

Ovo nije prvi put da govori o svom mentalnom zdravlju, a u svom postu na Facebooku skreće pozornost i na faktor okoline:

“Pa i ja sam se otvorila po tom pitanju da dam do znanja ljudima koji boluju da nisu sami, da nisu ludi, da se mogu izliječiti samo moraju pronaći unutarnju snagu i razumijevanje bliskih da bi napravili prvi korak prema izlazu iz tog mentalnog pakla. Da, to ‘samo’ u trenutku teškog osjećaja nije nikakva utjeha. Mnogi nažalost ne uspiju i oduzmu si život. Znate zašto? Zbog nerazumijevanja okoline, bliskih ljudi, pa čak i roditelja koji izgovaraju one glupe fraze poput ‘to će proći’, ‘poslije kiše dolazi sunce’, ‘odi radi nešto pa nećeš razmišljati o glupostima’ i ostale da oprostite bljezgarije. Introverti nažalost najviše nastradaju. Jer trpe i drže sve u sebi, pretvaraju se. , smatra Kindl.

Be First to Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)