Press "Enter" to skip to content

Ja sam svoj život posložila: naslov filma kao suprotnost njegovu scenariju

 

Ja sam svoj život posložila

Kratkometražni film Ja sam svoj život posložila autorice Sonje Tarokić, prikazan i nagrađivan na međunarodnim festivalima, drama je s elementima komedije. Film prikazuje život, to jest jednu situaciju iz života četveročlane obitelji te odnos među sestrama i roditeljima radi nastale situacije. Ukratko, Željkina mlađa sestra Silvija moli je da kod nje prenoći jer je njihova majka pročitala besraman blog kojeg Silvija piše s najboljom prijateljicom Danicom. Idućeg jutra Željka ih vodi sa sobom na posao, u televizijski studio gdje radi kao vizažistica. Dok se spremaju na povratak kući i suočavanje s majkom, sestre razmjenjuju bisere životne mudrosti. Glumačku postavu čine Raul Brzić, Marina Redžepović, Karla Brbić, Iva Babić, Marica Vidušić, Ana Majhenić, Ivana Krizmanić, Zoran Pribičević te Vlado Gojun.

Problem s kojim se Silvija suočila, tj. odbija suočiti sama, držat će vas u neizvjesnosti tijekom cijelog filma. Uz to, nećete si moći pomoći da ne „uđete“ u film, bi bit ćete na rubu sjedala čekajući što će se na kraju dogoditi, kako će roditelji reagirati te kako će se sve odraziti na Silviju, njezin odnos sa Željkom, majom i ocem.

Jedna od najboljih stvari u vezi s ovim filmom je to što je lako poistovjetiti se sa situacijom. Svi smo nekad doživjeli neke neugodne trenutke, napravili neke stvari zbog kojih se naježimo prisjećajući ih se i možda su se neki i bojali suočiti s reakcijom roditelja nakon nečega što su učinili. Bez obzira na vašu neugodnu situaciju, Silvija je vjerojatno upala u nešto gore budući da je sve to stavljala na Internet i o tome pisala na platformi koja je dostupna svima. Ne možete se ne nasmijati na njezin račun. Bez previše otkrivanja, volim kako se situacija u ovom filmu, u trenutku kad se čini da reakcije idu u jednom smjeru, može okrenuti.

Comments are closed.