Press "Enter" to skip to content

Je li ministru Horvatu odzvonilo?

Saborska zastupnica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš najavila je pokretanje inicijative za smjenu ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata zbog neadekvatne obnove nakon potresa. Inicijativu je podržao i veći dio oporbe.

“Krenula sam u to jer moramo reći “dosta”, Zagreb i područje Banovine zadesila je prirodna nepogoda koja se zove potres, ali iza toga i neprirodna nepogoda koja se zove ministar Horvat”, poručila je Mrak-Taritaš.

Privatna arhiva

“Ministar jednostavno za to mora odgovarati”

“U godini dana ništa nije napravljeno te su građani to jasno pokazali zvižducima premijeru Plenkoviću“, istaknula je Mrak-Taritaš.

Nadodala je kako je plan idućeg tjedna napraviti dokument i održati sastanak sa saborskim klubovima opozicije, naglasivši da je ministar Horvat pokazao “dugi nos” svim građanima koje je zadesio potres te da zbog svog “grijeha nečinjenja” mora odgovarati.

Da ministra Horvata treba smijeniti smatraju i zastupnici iz klubova Mosta, Hrvatskih suverenista, SDP-a i Socijaldemokrata.

Zagreb prije 140 godina obnovljen unutar godine dana

Jedna od najburnijih kritika stigla je iz redova Mosta od strane saborskog zastupnika Bože Petrova: “Je li normalno da se Zagreb prije 140 godina obnovi unutar godine dana, a danas sa svom tehnologijom i novcem nismo obnovili niti par zgrada, mislite li da je bez razloga predsjednik Vlade gađan, izvikan i ispsovan?”

Na Petrovu izjavu nadovezala se i Ivana Posavec-Krivec iz Socijaldemokrata koja je kazala kako imamo samo obećanja iza kojih ne stoje realizirani projekti dok je Marijan Pavliček iz Hrvatskih suverenista ocijenio rad ministra “čistom jedinicom”.

Podsjetimo, od potresa koji je zadesio područje Banovine i grad Zagreb prošlo je dvije godine. U tom vremenskom razdoblju uklonjeni su opasni dijelovi na zgradama te je u potpunosti obnovljeno tek nekoliko javnih zgrada. Nažalost grad Zagreb i dalje izgleda kao veliko gradilište.


Comments are closed.