Press "Enter" to skip to content

Jednostavan i sočan: banana kruh savršen za hladne dane

Foto: Mile Butorac

Najbolji i najukusniji recept za sve ljubitelje banana kruha – jednostavan za pripremu, a ujedno najbolji način za iskoristiti prezrele banana

Banana kruh ili poznatiji kao banana bread, dugi je niz godina jedan od najpopularnijih kolača u svijetu pa tako i kod nas. Svojom jednostavnošću pripreme i okusom uspio je oduševiti mnoge.

Kada vam se dogodi da imate kod kuće banane koje su poprimile smeđu boju i prezrele, a znate da ih nitko ne voli jesti, tada je najbolje napraviti ovaj kolač.

Donosimo vam recept kako ga napraviti u svega 50 minuta!

BANANA KRUH

Potrebni sastojci:

3 zrele banane

1 jaje                  

Prstohvat soli

50 ml ulja

1,5 šalica mekog brašna

1 šalica šećera

Po želji u smjesu možete ubaciti čokoladne mrvice, orašaste plodove, suho voće

Priprema:

  • Za početak prije izrade smjese zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva kako bi se ugrijala
  • U posudi izdrobite banane, dodajte jedno umućeno jaje, 50 ml ulja i prstohvat soli
  • Zatim u smjesu dodajte ostale sastojke i dobro izmiješajte pjenjačom, dodajte po želj dodatke u smjes ili na vrh
  • Posudu za pećenje obložite papirom za pećenje te stavite peći nekih 40 min uz povremenu provjeru čačkalicom
  • Kada kolač poprimi boju i ne ostane ništa na čačkalici znači da je pećen
  • Nakon što ga izvadite najbolje je prićekati da se malo ohladi prije samog serviranja

Napomena:

  • korištena šalica ima 2 dcl

Za kraj vam želimo dobar tek i da uživate u ovom sočnom i ukusnom kolaču!

Recept nam donosi Sanja Mijac s bloga Domaćica, a još raznih recepata možete pronaći na njezinom blogu ili Instagram i Facebook stranicama.

Comments are closed.