Press "Enter" to skip to content

Jednostavni savjeti za svakodnevni makeup look

Želite izgledati kao jedna od onih cura koja izgleda kao da nikada ne nosi šminku, a lice joj je sjajno i savršeno tijekom cijelog dana? Mi smo za vas istražili i sakupili trikove kojima se, u svojoj makeup rutini, koriste i najpoznatije zvijezde poput Belle Hadid. Sve što trebate napraviti da biste došle do „lica s naslovnice“ je slijediti korake u nastavku.

ZAŠTITNI SLOJ

Prije svega, obavezno nanesite zaštitni sloj na svoju kožu koji će sprječavati da šminka ulazi duboko u pore te tako stvara prištiće. Dakle, prije nego bilo što stavite na lice, nanesite moisturizer koji će navlažiti vašu kožu i biti odlična podloga za šminku koja će se lakše nanositi i ostajati na licu. Nakon toga je na redu i krema sa SPF-om koja bi trebala biti neizbježan dio vaše svakodnevne rutine, bez obzira šminkate li se ili ne.

OBRVE

Nakon toga prelazimo na obrve. Svaka cura zna da su obrve prvo što se primijeti na licu druge osobe pa ne treba dodatno isticati koliko je važno posvetit im pažnju pri šminkanju. Uredne i počešljane obrve pola su posla. Zato uzmite četkicu za obrve i gel te ga nježno nanesite češljajući dlačice prema gore. Tako pomoću četkice oblikuje svoje obrve.

PODLOGA

Sljedeći je korak nanošenje podloge na cijelo lice. Bilo da koristite puder ili bb kremu, važno je sve dobro izblendati s beauty blenderom, odnosno tzv. spužvicom za blendanje. Zlatno pravilo kojim se služe svi profesionalni šminkeri je da se nikada ne vuče sa spužvicom po licu nego se lagano tapka. Nakon toga, na redu je korektor. Bez obzira imate li prirodno velike podočnjake ili ne, nanesite korektor na njih, dakle, ispod očiju. Korektor također možete staviti na bubuljice ako ih ima. Sada korektor utapkajte s istom spužvicom kao u prethodnom koraku.

OBLIKOVANJE LICA

Sljedeći korak je kontura lica. Naš je prijedlog kontura u stiku jer ju je najlakše precizno nanijeti, pogotovo ako ste početnik u šminkanju. Konturu stavljamo na obraze i to na kosti kako bismo jače istaknuli svoje crte lica. Također i na rub čela i bradu ako je potrebno. Konture možemo izblendati sa posebnom četkicom ako ju imamo, a ako ne, možemo koristiti spužvicu od prije.

MOŽE I NE MORA

Sada je na redu rumenilo. Ovaj korak nije nužan i možete ga preskočiti ako ne želite postići lagano crvenilo u obrazima. Rumenilo se nanosi, dakle, na obraze iznad kontura i to sa posebnom velikom četkicom. Nakon rumenila, prebacujemo se na oči. Stavite maskaru kako bi istaknuli trepavice i postigli da vaše oči izgledaju veće.

ŠEĆER NA KRAJU

Naš šećer na kraju je sjajilo za usne. Ako želite postići puniji izgled usnica, prije sjajila nanesite neku svijetlu, bež olovku na rubove usnica. I gotovi ste, uz malo truda izgledat ćete besprijekorno i bit ćete jedna od cura s početka članka čijoj će se koži svi diviti!

Comments are closed.