Press "Enter" to skip to content

Još samo tri dana do početka rukometne groznice!

foto: Vlado Kos/Cropix

Bliži se sredina siječnja što znači da će Hrvatsku uskoro ponovno zahvatiti rukometna groznica. Kao i svake godine, u drugoj polovici prvog mjeseca održavaju se velika rukometna natjecanja, a u 2021. na redu je svjetsko prvenstvo kojemu je ovog puta od 13. do 31. siječnja domaćin Egipat.

Naši kauboji ipak nisu u petak ujutro otputovali u Madrid na utakmicu 3. kola EHF EURO kupa sa Španjolskom, jer je zbog snježnog nevremena zatvorena madridska zračna luka Barajas, pa Europska rukometna federacija u dogovoru s obje reprezentacije odgodila ovu utakmicu. Umjesto toga, hrvatski rukometaši ostali su u Zagrebu, gdje će odraditi posljednje pripreme za Afriku u koju putuju 12. siječnja.

“Odgoda se dogodila iznenada, u zadnji tren smo saznali, ali odmah smo reagirali i izbornik je odredio što dalje. Usmjerit ćemo misli prema prvom protivniku na Svjetskom prvenstvu, prema Japanu. Prva utakmica sa Španjolcima nam je jako koristila, ali sad ćemo biti odmorniji tako da mislim da i ova situacija ima svoje prednosti i mane. Uvijek je lijepo pobijediti, ali ne smijemo se zavaravati. Ono što je pravo i što je bitno dolazi na Svjetskom prvenstvu.” rekao je Halil Jaganjac.

Ovo je deseti dan priprema hrvatske reprezentacije za Svjetsko prvenstvo do kojeg su preostala još samo tri dana. Pripreme u Zagrebu na najvišem su nivou, počevši s treningom ujutro nakon čega slijedi ručak, popodnevni odmor pa opet trening, večera i spavanje.

“Imali smo više treninga, isprobali smo neke nove stvari i mislim da nije veliki problem što smo imali samo jednu utakmicu u pripremama” kazao nam je hrvatski rukometaš Marin Šipić.

Ante Čizmić/Cropix

Ipak, izbornik Lino Červar i dalje ima poteškoća s kompletiranjem finalnog sastava. Naime, Marin Šego, koji je posljednja tri dana proveo u Francuskoj na pregledima, još nije dobio odobrenje svog kluba da se može uključiti u puni trenažni proces. Budući da izbornik želi potpuno spremnog Marina Šegu, koji je iznimno važan oslonac i snaga naše reprezentacije, a treba zadržati i dobru suradnju s njegovim klubom Montpellierom, na kraju je donesena odluka da on neće putovati u Španjolsku već nastaviti lagano trenirati u Zagrebu. Međutim, zbog ranije navedene situacije, ostatak ekipe ostaje s njim te će zajedno dočekati odlazak na prvenstvo. Svi ostali igrači za sada su zdravi i spremni.

Našim rukometašima želimo sreću i uspješno otvaranje nove sportske godine kao što su ženske predstavnice u prosincu na najbolji mogući način privele kraju 2020. godinu.

U prvom dijelu natjecanja Hrvatska dijeli skupinu s Japanom, Angolom i Katarom, a izabranici Line Červara će prvu utakmicu odigrati u petak, 15. siječnja, od 18 sati protiv Japana.

Comments are closed.