Press "Enter" to skip to content

Kako djeci objasniti kako se postaje velik?

Interliber je početkom studenog odgođen zbog pogoršanja epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom. Uprava zagrebačkog Velesajma je u službenoj objavi objasnila kako će ovogodišnji Interliber ostati odgođen sve dok se ne poboljšaju epidemiološke prilike. Pokrovitelji Interlibera, Ministarstvo kulture i Grad Zagreb, kao i pojedini izdavači, su stoga za čitatelje i ljubitelje knjiga priredili brojne projekte, online prezentacije, promocije i digitalno povezivanje.

Zajednica nakladnika i knjižara je prije odgađanja ovogodišnjeg Interlibera pripremila scenariji u slučaju da dođe do odgode, što se i dogodilo. Naime, organizirana je platforma pod nazivom „Knjiga svima i svuda“. Hrvatska radiotelevizija je na svom Trećem programu u kratkim emisijama prikazala neke od naslova, među kojima je i dječja knjiga „Juraj i kako se postaje velik“ autora Romana Simića i ilustratora Manuela Šumberca. 

„Juraj i kako se postaje velik“ je ilustrirana dječja knjiga koja prati pustolovine Juraja u otkrivanju velikih izazova i problema koje mu priređuje život. Dječja knjiga je treća objavljena knjiga u serijalu o Juraju. U prvom nastavku, Juraj se borio protiv dosade; u drugom nastavku to je bila zavist. Sada, u trećem nastavku, Juraj uz pomoć blizanki Ane i Marije uči kako se to postaje velik.

Comments are closed.