Press "Enter" to skip to content

Kako organizirati učenje i obaveze?

Ispitni rokovi sve su bliži, obaveze se nagomilavaju. Mnogi od studenata nisu ni počeli učiti i ostavljaju sve za zadnji čas.
Ako si se pronašao u opisu, a ne znaš od kud krenuti i kako sve postići na vrijeme, donosimo ti nekoliko korisnih savjeta.

Napraviti plan ispita
U glavi odluči kad i kako ćeš polagati ispite. Kad odlučiš, datume zapiši na papir i organiziraj vrijeme. Tako će ti biti lakše pratiti sve datume ispita. Također, znat ćeš koliko točno vremena imaš za određeni predmet. Osjećat ćeš se bolje kad ti svi termini budu pregledni i na jednom mjestu.

Izvor: Vlastita fotografija

Zapisivanje u planer
Planer je nekim studentima nepotreban, jer je eto, samo još jedna bezvezna knjižica. Ali, ako gubiš pojam o svojim obavezama, ne snalaziš se u planiranju, može ti pomoći da sve zapisuješ. Iznenadit ćeš se koliko zapravo pomaže. Zapiši važne informacije o zadacima, kolokvijima i seminarima, literaturu za ispit. Bilo bi bolje to započeti odmah na početku semestra, no nikad nije kasno.

Izvor: Vlastita fotografija

Organizirati bilješke
Pregledne skripte, bilježnice s predavanja i sažeci literature sigurno će te potaknuti na učenje. Kad se natjeraš, neka ovo bude tvoj prvi korak u učenju. Lakše ćeš se snaći u lijepo složenim bilješkama.
Neka to bude tvoj trik za motivaciju na učenje.

Izvor: Vlastita fotografija

Nadamo se kako će ti ovi savjeti biti od koristi i kako ćeš krenuti na vrijeme. Kažu kako je organizacija pola posla. Što prije kreneš s pripremom ispita, prije ćeš završiti.
P.S držimo ti fige da uspiješ 🙂

Comments are closed.