Press "Enter" to skip to content

Kako se nositi sa stresom u vrijeme ispitnih rokova? Donosimo vam nekoliko savjeta.

 

Vrijeme ispitnih rokova polako kuca na vrata, a svakom je studentu to jedno od najstresnijih razdoblja u godini. Zato vam donosimo nekoliko savjeta za lakše podnošenje stresa koji će vam pomoći da ostvarite bolje rezultate.

Hranite se zdravo!

Zdrava je prehrana ključna za pravilno funkcioniranje organizma. Iako studenti uglavnom posežu za jednostavnim, jeftinim i često nezdravim jelima, pravilna prehrana pomoći će vam da se osjećate bolje jer doprinosi normalnom radu mozga koji je ključan alat za učenje.

Tjelovježba

Vježbanje može pomoći u smanjenju razine stresa i dokazano poboljšava pamćenje i kvaliteti spavanja. Odaberite tjelesnu aktivnost u kojoj uživate i posvetite joj se 20 minuta dnevno. Poželjno je da izađete van na svjež zrak, ali ako biste radije ostali u toplini svog doma, upalite svoju omiljenu glazbu i zaplešite!

Naspavajte se!

Možda vam se čini da nemate vremena za spavanje, ali kvalitetan san ključan je dio produktivnosti i zdravlja. Nedostatak sna pogoršava stres i pamćenje. Većina mladih treba otprilike 7-9 sati noću. San doprinosi lakšem pamćenju informacija i daje vam energiju za učenje.

Comments are closed.