Press "Enter" to skip to content

Karabatiću dopušteno da igra unatoč pozitivno testu

FOTO: Nikola Karabatić/Instagram

Nikola Karabatić, član francuske rukometne reprezentacije, nastavlja sudjelovanje na Europskom rukometnom prvenstvu iako je pozitivan na Covid-19.

Samo dva dana prije susreta protiv Islandom, Francuska reprezentacija dobila je pozitivan test na koronu Nikole Karabatića. Nakon utakmice protiv Nizozemske u četvrtak, igrač se testirao po protokolu i zahtjevima EHF-a.

Naime, francuskog reprezentativca Karabatića ni to nije spriječilo da ponovno izađe na teren u subotu, kada su šokantno izgubili protiv Islandske momčadi.


Razumno objašnjenje?
Karabatić je u prosincu prošle godine prebolio koronu, te stoga može nastaviti natjecanje s pozitivnim testom.

'Istina je da je Nikola Karabatić imao pozitivan test nakon utakmice protiv Nizozemske. Naši liječnički stručnjaci pregledali su njegovu povijest bolesti jer je ranije bio zaražen Covidom. Na temelju antitijela, procijenili smo da smije igrati', poručili su iz EHF-a.

Nakon ponovljenog testa i njegove povijesti bolesti, utvrđeno je da posjeduje visok broj antitijela i prema teme ne predstavlja rizik i opasnost od infekcije suigrača.
FOTO: EHF
Poraz protiv Islanda

Francuskoj reprezentaciji niti odobrenje EHF-a da Karabatić nastavi natjecanje nije pomoglo da ostvari pobjedu protiv Islanda.

Rukometaši Islanda slavili su s nevjerojatnih 29-21 protiv Francuske. Ovakav ishod utakmice rijetko tko je očekivao.

Sažetke s utakmice možete pogledati na linku u nastavku:

Comments are closed.