Press "Enter" to skip to content

Knjižnica Fakulteta hrvatskih studija i dalje radi

Iako je većinski dio nastave na Fakultetu hrvatskih studija premješten u online okruženje, knjižnica i čitaonica i dalje su dostupne studentima. Naravno, funkcije knjižnične djelatnosti i korištenje čitaonice prilagođene su najnovijim epidemiološkim mjerama.

Osim obaveznog nošenja maski za lice te dezinfekcije ruku pri samom ulazu u prostorije knjižnice, posjetitelji su dužni upisati svoje ime, prezime i kontakt na evidencijsku listu.

Kako bi se direktan kontakt smanjio, posuđivanje knjižnične građe odvija se na sljedeći način; na e-mail adresu knjižnice postavlja se upit o određenoj jedinici literature te odogovor slijedi u najkraćem mogućem roku. Ukoliko je publikacija dostupna, knjižničar ili informator će je zadužiti te ostaviti na stolu pored ulaznih vrata s imenom i prezimenom korisnika te datumom roka zaduženja. E-mail adresu moguće je pronaći na Facebook stranici Knjižnice i na mrežnoj stranici Fakulteta

Prostor čitaonice organiziran je sukladno epidemiološkim mjerama stoga je broj osoba ograničen, a sjedeća su mjesta postavljena na najmanje dva metra distance, dok je svako drugo računalo omogućeno za rad.

Kao mjera uvedena je i obavezna karantena za posuđenu knjižničnu građu te se vraćanje literature odvija  izvan same knjižnice odlaganjem knjiga u zelenu kutiju u predvorju.

Također, od 14.12. knjižnica će raditi po prilagođenom radnom vremenu: svakog radnog dana od 8 do 16 sati.

Unatoč novim i nepoznatim vremenima, knjižnica FHS-a i dalje nastoji svakom čitatelju pronaći njegovu knjigu i svakoj knjizi njezina čitatelja.

 

 

 

Comments are closed.