Press "Enter" to skip to content

Kolindino novo ruho

Izvor: Instagram

Bivša hrvatska predsjednica, Kolinda Grabar-Kitarović, stigla je u Katar kako bi podržala Vatrene u utakmici protiv Kanade. Njezina pojava bila je prava atrakcija na ulicama Dohe, gdje su se mnogobrojni obožavatelji i navijači fotografirali s njom .

Izvor: Instagram

Posebnu pažnju privukla je svojim izdanjem na utakmici , na kojoj se pojavila u posavskoj narodnoj nošnji. Na nošnji prevladavaju crvena i bijela boja koje su također simbolične boje Hrvatske. Nošnja je posuđena iz Centra za tradicijsku kulturu i baštinu. Oko vrata je stavila koralje, karakteristični posavski nakit koji se nosi uz haljinu. Nošnja se sastoji od suknje (rubača), pregače (zaslen) i rukava.

posavska nošnja
izvor: Centar za tradicijsku kulturnu baštinu

‘Dress code na svečanoj platformi dopušta svečano odijelo ili traditional attire, odnosno narodnu nošnju. Inače, takvo je pravilo i u diplomaciji. Narodna nošnja je jako prihvaćen način odijevanja u svečanim prigodama. Tako da ćete me vidjeti u tipičnim hrvatskim i crveno-bijelim kombinacijama odijela i nošnji ili njenim kombinacijama, što je i izvrsna promocija Hrvatske. Uostalom, why blend in when you can stand out? Ovo ide i za države i za pojedince.’ , izjavila je bivša predsjednica za Novu Tv.

Comments are closed.