Press "Enter" to skip to content

Komentar: Na Trešnjevci ptice umiru pjevajući

Iz recentnih medijskih objava saznajemo da je stari dio ovog zagrebačkog kvarta zadešen katastrofom svjetlosnog zagađenja. Naime, novopostavljene ulične svjetiljke su toliko jake da uznemiravaju lokalne stanare, a i ptice koje su počele pjevati noću.

Iako se Grad po ovom pitanju službeno nije oglasio, neki samoprozvani stručnjaci navode da je ovo samo još jedna moderna značajka na koju će se lokalni ekosustav priviknuti bez većih posljedica.

Uzevši u obzir i ljudski faktor u ovoj priči, činjenica jest da ovakva jaka i hladna svjetlost nije ugodna niti ljudima i to je dovoljan argument za tezu da je ova novost unazadila kvalitetu života Trešnjevčana, umjesto da je unaprijedi.

Također, problem svjetlosnog zagađenja nije nikakva novost, s njom se uočavaju skoro sva veća naselja i načini na koje je ono štetno i za planet i za ljude su brojni.

U tom svjetlu (:D), Trešnjevčani bi trebali biti ustrajni u naumu da dođe do promjena i nadati se da će zelena stranka na čelu Zagreba imati sluha za ovu svoju grešku i ispraviti je u što kraćem roku.

Comments are closed.