Press "Enter" to skip to content

Legenda se vraća: Mandžukić ponovno dio Dalićevog tima, sada kao trener

Bivši reprezentativac Mario Mandžukić službeno je imenovan trenerom u stručnom stožeru izbornika Zlatka Dalića.

“Dobrodošao natrag među Vatrene – vjerujemo kako ćeš u trenerskoj ulozi biti jednako uspješan kao i u igračkoj” objavio je HNS.

Vijest je podijelio sa svojim obožavateljima na Instagram profile objavom fotografije s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Marijanom Kustićem, te napisao:

“Drago mi je što sam postao član stožera hrvatske A reprezentacije – zahvaljujem izborniku Zlatku Daliću i predsjedniku HNS-a Marijanu Kustiću na povjerenju. Ulazim u ovaj posao s puno odgovornosti, želje i ambicije da pomognem izborniku, kolegama u stožeru i naravno cijeloj reprezentaciji. Znate koliko mi znači hrvatska reprezentacija, i kao što sam davao sve od sebe dok sam bio igrač, sada ću isto raditi kao trener. Imamo odličnu ekipu i radujem se ponovno biti dio te obitelji!”

foto: HNS
foto: HNS


Dug je put do licence

Nije tajna da je pred Mandžukićem dug put do potpune mogućnosti da bude trener, no znamo da je u tome odlučan. Upisao je HNS-ovu trenersku akademiju prije mjesec dana, te pohađa natječaj za UEFA-inu licencu B koja je prva stepenica prema UEFA-inoj licenci PRO koja mu je potrebna kako bi vodio klub u 1. HNL.

Mandžukić se ugledao na svoje bivše suigrače reprezentacije Vedrana Čorluku, Ivicu Olića, Ognjena Vukojevića i mnoge druge koji isto pohađaju HNS-ovu akademiju prema putu da postanu “pravi” treneri.

foto: HNS

Comments are closed.