Press "Enter" to skip to content

Lokacije koje moraš posjetiti na adventu u Zagrebu!

Konačno smo dočekali prosinac, mjesec kada prestaje strka na fakultetu, kolokviji se završavaju i opet možemo disati. Prosinac nam donosi i mnogima najljepši dio godine – advent. Praznici su nam pred vratima pa vam donosimo nekoliko najljepših destinacija sa zagrebačkog adventa koje nikako ne biste trebali propustiti! I ne zaboravite, Zagreb je i dalje najbolja adventska destinacija u Europi zato požurite da i vi budete svjedoci ove čarolije.  

1. Ledeni park

Na Trgu kralja Tomislava i ove godine nalazi se klizalište tako da je to savršeno mjesto za one koji se žele okušati u ovoj aktivnosti. Klizalište je proglašeno kao najvećim klizalištem na otvorenom u Europi. Osim što možete i sami klizati, uživat ćete u raznim sadržajima kao što su predstave na ledu, hrani i pićima s obližnjih štandova, a za one koji ipak nisu toliko spretni i odvažni da se odluče stati na led, pripremljen je i vidikovac s kojeg mogu gledati klizače uz čašu kuhanog vina ili šampanjca. Ledeni park otvoren je svakog dana.  

2. Trg bana Josipa Jelačića

S klizališta odmah možete produžiti do glavnog trga gdje vas čekaju različite božićne dekoracije, mnoštvo lampica, ugodna glazba i drvene kućice koje nude različite proizvode, što gastronomske, što ručni rad i slično. Također, na trgu vas čeka i veliko božićno drvce te razni koncerti koji će se održavati tijekom cijelog adventa.  

3. Gornji grad

Nikako ne biste trebali propustiti prošetati do gornjeg grada. Iako je ove godine advent na gornjem gradu siromašniji jer su izabrane nove lokacije, svakako nije za zaobići. Tamo se nalaze žive jaslice te nezaobilazan tunel Grič. On je ove godine uređen na temu Polarni san.

4. Winter park

Nova lokacija, otvorena ove godine, je park doktora Franje Tuđmana. Mjesto dobre zabave za sve uzraste nudi i popularni Zagreb eye – veliki panoranski kotač visok čak 36 metara s kojeg možete vidjeti cijeli zagrebački advent. Osim Zagreb eye-a, tamo vas očekuju čak 22 zabavne naprave, što za najmlađe, a što za odrasle.  

5. Fuliranje

Jedna od definitivno najpoznatijih adventskih lokacija ovog se adventa nalazi na čak dvije lokacije. Prva je terasa hotela Esplanade, a druga u parku J. J. Strossmayera. Nudi također različit sadržaj hrane, ali i bogat, raznolik program.  

6. Europski trg

Za kraj, omiljena lokacija za okupljanje mladih. Očekuje vas mnoštvo koncerata, atrakcija, izložbi te bogata gastronomska ponuda.  

Uživajte!!!

Comments are closed.