Press "Enter" to skip to content

Malo drugačiji studentski ručak

Tjestenina u bijelom umaku s porilukom

Studenti su vjerojatno najužurbanije osobe koje možete susresti hodajući gradom. Mnoge obaveze, predavanja, seminari i ispiti ne ostavljaju mnogo vremena i prostora kako bi se studenti mogli posvetiti kuhanju i zdravijoj prehrani, no onoj koju konzumiraju u menzama ili restoranima brze hrane.

Donosimo vam netipičan recept, ali garantirano dobar i zasitan. Radi se o najjednostavnijim sastojcima, prilagođenim studentskom budžetu i ne baš puno posuđa koje treba na kraju oprati. Tjestenina u bijelom umaku s porilukom može postati pravi hit u tvojoj kuhinji ako izdvojiš samo pola sata za sebe i počastiš se pravim ručkom.

Izvor: privatna arhiva
0
minuta pripreme

SASTOJCI:

  • 400g valovitih rezanca/tjestenine
  • jedna pileća prsa 
  • 2 pakiranja kiselog vrhnja
  • jedan svježi poriluk
  • 1dcl bijelog vina 
  • začini po želji (vegeta, biber, mljeveni češnjak, crvena paprika,…)
  • malo ulja
Izvor: privatna arhiva

PRIPREMA:

  1. Otkostiti pileća prsa (ili ako ti je lakše kupi već gotove pileće medaljone) i narezati na kockice ili trakice, a nakon toga začiniti po želji. 
  2. U veću tavu i na zagrijano ulje stavi kockice piletine te peci dok kockice ili trakice ne porumene s jedne i druge strane.
  3. Za vrijeme toga nasjeckaj poriluk i operi ga hladnom vodom.
  4. U već lagano zapečenu piletinu dodaj nasjeckani poriluk i malo vode.
  5. S vremena na vrijeme promiješaj i dodaj vode kako se ne bi sve zapeklo na tavi.
  6. Kada piletina i poriluk omekšaju dodaj 1 dcl bijelog vina i pusti da ispari.
  7. Sada kada se tvoj umak već lagano bliži kraju, stavi na vatru posoljenu vodu u koju ćeš staviti kuhati tjesteninu.
  8. Vino je isparilo, a tvoja piletina i poriluk su omekšali stoga možeš dodati dva paketa kiselog vrhnja i začiniti ako je potrebno. 

Dobar tek!

5/5
Izvor: privatna arhiva

Za više recepata i drugih zanimljivih objava možete posjetiti naše društvene mreže!

Comments are closed.