Studenti su vjerojatno najužurbanije osobe koje možete susresti hodajući gradom. Mnoge obaveze, predavanja, seminari i ispiti ne ostavljaju mnogo vremena i prostora kako bi se studenti mogli posvetiti kuhanju i zdravijoj prehrani, no onoj koju konzumiraju u menzama ili restoranima brze hrane.
Donosimo vam netipičan recept, ali garantirano dobar i zasitan. Radi se o najjednostavnijim sastojcima, prilagođenim studentskom budžetu i ne baš puno posuđa koje treba na kraju oprati. Tjestenina u bijelom umaku s porilukom može postati pravi hit u tvojoj kuhinji ako izdvojiš samo pola sata za sebe i počastiš se pravim ručkom.
0
minuta pripreme
SASTOJCI:
400g valovitih rezanca/tjestenine
jedna pileća prsa
2 pakiranja kiselog vrhnja
jedan svježi poriluk
1dcl bijelog vina
začini po želji (vegeta, biber, mljeveni češnjak, crvena paprika,…)
malo ulja
PRIPREMA:
Otkostiti pileća prsa (ili ako ti je lakše kupi već gotove pileće medaljone) i narezati na kockice ili trakice, a nakon toga začiniti po želji.
U veću tavu i na zagrijano ulje stavi kockice piletine te peci dok kockice ili trakice ne porumene s jedne i druge strane.
Za vrijeme toga nasjeckaj poriluk i operi ga hladnom vodom.
U već lagano zapečenu piletinu dodaj nasjeckani poriluk i malo vode.
S vremena na vrijeme promiješaj i dodaj vode kako se ne bi sve zapeklo na tavi.
Kada piletina i poriluk omekšaju dodaj 1 dcl bijelog vina i pusti da ispari.
Sada kada se tvoj umak već lagano bliži kraju, stavi na vatru posoljenu vodu u koju ćeš staviti kuhati tjesteninu.
Vino je isparilo, a tvoja piletina i poriluk su omekšali stoga možeš dodati dva paketa kiselog vrhnja i začiniti ako je potrebno.
Dobar tek!
5/5
Za više recepata i drugih zanimljivih objava možete posjetiti naše društvene mreže!
Comments are closed.