Press "Enter" to skip to content

Mandela i keksi s mlijekom: recept za rap zvijezdu u usponu

Rap Camp, YouTube talent show u kojem JoomBoos traži hip hop zvijezdu, ove je godine došao do druge sezone. Top 12 najboljih prijava je ušlo u sustav natjecanja, a s natjecateljima se (još uvijek) snima show u trajanju od 6 epizoda. Stoka, Fil TIlen i Hiljson Mandela su mentori odabranim kandidatima, koje su iz tjedna u tjedan vodili kroz zadane izazove. Jedan od talentiranih kandidata je i Edi Džindo, student novinarstva na FPZ-u, sportski novinar u Večernjem listu i jedan od osnivača grupe 253 koja već dugi niz godina izbacuje brojne rap hitove. Show još nije došao do kraja, a svestranom Ediju već stižu ponude za glazbene suradnje, stoga smo odlučili kratko porazgovarati s novom mladom nadom na glazbenoj sceni.

Davor Puklavec/PIKSELL

Kakvo je za tebe bilo iskustvo sudjelovanja u Rap Camp natjecanju?
Iskustvo je bilo odlično. Po prvi put sam imao priliku iskusiti profesionalno snimanje spota i snimanje pjesme u profesionalnom studiju. Natjecanje nam je dopuštalo puno veću kreativnu slobodu nego što sam kao umjetnik očekivao.

Kakva je bila atmosfera na snimanjima, odnosno kako je bilo raditi s ljudima koji su već izgrađeni na rap sceni?
Snimanja su bila uistinu zabavna. Iako postoje određena ograničenja (npr. vremenska) ekipa producenata, snimatelja, montažera i ostalih je strpljivo i opušteno radila s nama. Što se tiče poznatih repera koje sam upoznao, od njih sam naučio mnogo malih detalja i savjeta, pogotovo od svojeg mentora u natjecanju, Hiljsona Mandele.

Što si novo naučio tijekom natjecanja?
Naučio sam da ovaj talent kojeg imam sa svojim repanjem nije malen, ali da to neće značiti ništa ako ne budem napredovao. Dobar si samo onoliko koliko i tvoja zadnja pjesma, odnosno izvedba.

Ima li nešto što bi sada promijenio u svom performansu?
Nema, zadovoljan sam kako sam odradio svoj nastup u četiri epizode. Potrudio sam se najviše što sam mogao, baš zato što ne želim žaliti nad nečim. Želim znati da sam dao sve od sebe.

Odakle dolazi tvoje nadahnuće za pisanje stihova?
Iz keksa kojeg ujutro pojedem s mlijekom, iz prijateljičinih tračeva na ispijanju kave, iz prijateljevih psovki kad igramo Fifu, iz stvari koje uočim kad na poslu gledam nogomet. Ovo su samo neki banalni primjeri jer su mi motivi za nadahnuće neograničeni.

Kako vidiš svoju budućnost u glazbenim vodama?
Nisam siguran hoće li ta budućnost biti nešto jako značajna budući da mi je primaran novinarski posao, ali definitivno dalje nastavljam s radom na pjesmama.

Imaš li kakvu poruku za svoje obožavatelje, točnije obožavateljice?
Hvala svima koji su me gledali, podržavali na Rap Campu i bacili glas za mene. U 2021. idemo još jače i s novim hitovima.

Comments are closed.