Press "Enter" to skip to content

Medicinski djelatnik dobio osuđujuću presudu radi napada na pacijenticu u alkoholiziranom stanju

Medicinski djelatnik osuđen je na četveromjesečnu kaznu uvjetnog zatvora zbog fizičkog napada na alkoholiziranu pacijenticu u kolima hitne pomoći. Prvostupanjsku presudu donio je sud u Varaždinu a kasnije ju je potvrdio županijski sud u Zagrebu.

 

Izvor: New York Daily News

Pacijentica je u alkoholiziranom stanju završila u kolovozu 2016. godine nakon prevelike konzumacije alkohola na proslavi blagdana Velike Gospe, njena obitelj zatim je pozvala hitnu pomoć. Po nju su stigla kola hitne pomoći u kojima su bili liječnica, vozač i medicinski tehničar.

Nakon što su je prihvatili u kola  hitne pomoći pacijentici je postalo hladno i počela je drhtati te se ustala s nosila. Medicinski tehničar joj je objašnjavao da se mora smiriti no nakon što ona nije poslušala, tehničar ju je onesvijestio žestokim udarcem dlanom u lice. Udarac je prouzročio crvenilo i podljev ispod oka sa strane na kojoj je bila udarena.

Za vrijeme suđenja tehničar je dao iskaz kako je pacijentica pala i glavom udarila u tlo, što je potvrdila i liječnica koja se tamo nalazila za vrijeme incidenta. Pacijentica je izjavila kako je ipak popila previše no i kako smatra da to nije bio razlog da ju tehničar udari.

Medicinski vještak zaključio je kako je ozljeda nastala od udarca a ne od pada čemu je u korist još došao iskaz medicinske sestre koja je zaprimila uplakanu pacijenticu koja joj je objasnila kako ju je tehničar udario.

Izvor: The Spinoff

Nakon presude Općinskog suda optuženi je podnio žalbu na presudu i sud tužio za klevetu.

Presuda Županijskog suda glasi: „Pobijenom presudom oslobođena je od optužbe Ž.Ž. zbog kaznenog djela protiv časti i ugleda, dok je A.K. proglašen krivim zbog kaznenog djela protiv života i tijela – tjelesne ozljede –„

Troškove postupka snosit će medicinski tehničar, oni iznose 3114 kuna i 1000 kuna te nagradu i nužne izdatke odvjetnika oštećene kao tužiteljice u iznosu od 2700 kuna u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude.

 

Comments are closed.