Press "Enter" to skip to content

Medicinski radnici zaboravljeni, obećani stanovi još nisu ni izgrađeni

Medicinskim sestrama, na području Dubrovnika,  su  još 2020. godine obećani stanovi u svrhu stambenog zbrinjavanja djelatnicima u zdravstvu. Grad Dubrovnik je 2018. godine kupio ogromno zemljište na Pobrežju, s ciljem razvijanja plana za pomoć mladim obiteljima među kojima se našao i plan za stambeno zbrinjavanje medicinskih djelatnika za koji se prijavilo njih 200.

 Iako je plan za izgradnju i dodjelu zemlje medicinskim sestrama bio potpisan na dan sestrinstva,  veliki interes za sudjelovanje su pokazali mladi liječnici. Grad je obećao raspisati natječaj za izradu projektne dokumentacije no do toga još uvijek nije došlo. Cilj ovoga projekta je bio ne samo zadržati medicinske radnike u Dubrovačko- neretvanskoj županiji već i omogućiti im bolje uvjete radi poboljšanja kvalitete rada i života.

Radi se o malim zgradama po tri stana uz prizemlje, Grad je trebao osigurati prilazne ceste i komunalije. Na sam natječaj su se većinski  prijavili djelatnici koji nisu s područja Dubrovnika a radi radnog mjesta svakodnevno putuju.

Usprkos tome što je projekt pokrenut prije tri godine, stanovi se još uvijek nisu počeli graditi. Medicinski djelatnici šalju brojne upite nadređenima no ne dobivaju nikakvih odgovora vezanih za njihovo stambeno pitanje koje je sindikat trebao riješiti već davno. Mnogi zaposlenici Opće bolnice odlaze s radnih mjesta a Grad Dubrovnik je, u međuvremenu, donio odluku sagraditi stanove za branitelje te su mladi ljudi i medicinski djelatnici ostali bez obećanog krova nad glavom.

Grad Dubrovnik ostavlja dojam da su novoizgrađeni stanovi za branitelje prioritet nad rješavanjem stambenog pitanja sve manjeg broja medicinskih djelatnika u Općoj bolnici. Medicinske sestre i liječnici su dobili lažnu nadu i obećanje koje nije održano, na njihovim prigovore i upite nema odgovora a sam plan još uvijek nije ni pokrenut. Djelatnici ovoga sektora, uz mlade obitelji, bi trebali biti prioritet Gradu za pomoć kod stambenog pitanja, s obzirom na to da je veliki broj dubrovačkih branitelja već dobio stanove nakon rata. Opća bolnica Medarevo broji sve manje djelatnika jer život u Dubrovniku postaje neisplativ, a građani za liječenje moraju nerijetko putovati u druge gradove Dalmacije. Sindikat treba održati obećanje kako Grad ne bi ostao bez bolnice.

foto: LTV

Comments are closed.