Press "Enter" to skip to content

Menart prekinuo suradnju sa Tram 11 zbog kontroverznog albuma!

Diskografska kuća Menart prekinula je suradnju sa zagrebačkim rap sastavom Tram 11 zbog kontroverznog albuma 'Jedan i jedan'

Novi album grupe Tram 11 zadnjih je dana izazvao velike kontroverze u svijetu glazbe. Naime, rap/hip hop sastav izbacio je novi album pod imenom ‘Jedan i Jedan’ te je svojim tekstovima šokirao publiku. Navedeni tekstovi su, prema riječima kritičara, prepuni homofobnih i političkih nekorektnih stihova koje vrijeđaju publiku. Između ostalog, teme koje su otpjevane u albumu su Jasenovac, nevladine organizacije, Tito, ćirilica te aktualni političari.

https://www.muzika.hr/tram-11-jedan-i-jedan-komentar/

Iz diskografske kuće Menart su se o spornom slučaju očitovali u ponedjeljak, 24. siječnja, a njihovu izjavu prenosimo u cijelosti:

“Nedavno objavljeni album ‘Jedan i jedan’, odlučili smo povući i iz fizičke prodaje te sa svih digitalnih streaming servisa. Svjesni smo i žao nam je što je objava spomenutog albuma uvrijedila dio publike. To nam nikako nije bila namjera i radimo sve kako bismo ispravili ovaj nenamjeran propust. Menart nikada nije podupirao nikakav oblik mržnje već slobodu govora i različitosti. Album ‘Jedan i jedan’, objavili smo prvenstveno zbog uspješne dvadesetogodišnje suradnje s Tram 11 te golemog interesa publike koji se pokazao najavom izlaska albuma ‘Jedan i jedan’. Menart posluje 25 godina i ponosni smo što je u našem katalogu široka lepeza glazbenika koji djeluju u svim glazbenim žanrovima”

Tram 11 je zagrebački rap/hip-hop sastav iz zagreba kojeg čine Srđan Ćuk, zvan ‘General Woo’ i Nenad Šimun, poznatiji kao ‘Target’. Sastav je počeo djelovati 1996. godine, te se smatra jednim od prvih rap i hip hop glazbenika na Hrvatskoj sceni. Aktivno su djelovali do 2003. godine, kada se sastav raspao. Album ‘Jedan i jedan’ je iščekivani povratnički album nakon duge 22 godine. U vezi prekida suradnje s Menartom, Tram 11 oglasio se putem svog facebook profila ovim riječima: 

“Dragi naši prijatelji i fanovi od danas Jedanajstica vozi neovisno. Javljamo vam da je naša izdavačka kuća s nama danas prekinula suradnju zbog velikog medijskog pritiska. Hvala im za ovih 20 godina suradnje, ali vrijeme je da Tram 11 ipak dalje nastavi sam. Od sada ćete naš album Jedan i jedan moći kupiti samo preko nas i naše buduće izdavačke kuće”

Comments are closed.