Press "Enter" to skip to content

Milanović vs Plenković: Svađa ne jenjava

Foto: Pixsell

Prepirka između predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića ponovno se javlja, ali ovaj put zbog sazivanja Vijeća nacionalne sigurnosti. Ured predsjednika Milanovića u nedjelju je tvrdio kako premijer Plenković nije poslao dopis o sazivanju Vijeća nacionalne sigurnosti te da Vlada obmanjuje javnost.

Na odgovor Ureda Vlade nisu trebali dugo čekati te je glasnogovornik Vlade Marko Milić na Twitteru poručio Uredu predsjednika: “U Uredu predsjednika RH bi trebali bolje provjeravati zaprimljenu poštu. Jučer je dopis predstojnika Vlade Zvonimira Frke Petešića za predstojnika Orsata Miljenića dostavljen Uredu predsjednika u 19 i10”.

Na tu je prozivku odgovorio sam predsjednik Milanović koji tvrdi da ga premijer poziva jedino preko medija te da nije zaprimio službeni dopis. Također, smatra da premijer želi bez njega uređivati pitanja nacionalne sigurnosti. Predsjednik u intervjuu navodi kako se on bori za demokraciju i radi po zakonu.

Plenković, upitan za komentar o navodnoj svađi, uzvraća da predsjednik kroz javnost provlači neprimjerene i nepotrebne teme te dodaje: ” A koga on na ovaj način diskvalificira, predstojnika Ureda predsjednika Vlade ili predstojnika Ureda predsjednika? Što se time postiže? Pogledajte malo što je činjenično bitno i što je apsolutno nebitno. Nitko nije rekao da ću ja papir potpisati, već da će on biti dostavljen. Onda se bacamo na to tko je kome dostavio dopis. Ajmo malo staviti stvari na čistac i vidjeti tko ovdje normalno surađuje.” Također, tvrdi da s predsjednikom ne komunicira te da nema potrebu komunicirati s nekim tko širi lažne izjave.

 

 

Comments are closed.