Press "Enter" to skip to content

Mladići napali radnike ZET-a, među njima i maloljetnik

ZET autobusi
Zagrebački električni tramvaj

Trojica mladića napala su dva djelatnika ZET-a na okretištu Črnomerec jučer oko 11 sati. Sukob je iz verbalnog brzo prerastao u fizički te su djelatnici lakše ozlijeđeni. Jedan od napadača je maloljetnik, a dvojica su u 20-im godinama, objavila je PU zagrebačka.

ZET je objasnio kako je do sukoba došlo nakon što je netko kamenom razbio staklo autobusa. Vozač je s otpremnikom ZET-a pregledavao autobus kada su ih mladići počeli napadati.

Policija je brzo reagirala i uhitila trojicu mladića. Istraga je utvrdila kršenje javnog reda i mira, dok je protiv maloljetnika podnesena prijava zbog napada na policijskog službenika.

Iz ZET-a poručuju kako je ovo već šesti zabilježeni fizički napad na prometne djelatnike. Sindikat vozača i prometnih radnika ZET najavljuje prosvjed sutra od 12 do 12:30 sati kada autobusi s terminala Črnomerec neće polaziti.

Samo u 2023.g. su vozači i kontrolori karata šest puta fizički napadnuti u kojima su im nanesene teže ozljede, dok su bila više od dvadeset pokušaja napada, a vrijeđanje i psovanje vozača i kontrolora je postao dio svakodnevice u gradskom prijevozu putnika. Zadnji napad na okretištu Črnomerec, koji se dogodio 5.12.2023.g. kada su ničim izazvani huligani sa bejzbol palicama napali vozača i kontrolora otpremnika, s težim fizičkim posljedicama, je “kap koja je prelila čašu” strpljenja.

Sindikat vozača i prometnih radnika ZET

Comments are closed.