Press "Enter" to skip to content

Modna kuća Schiaparelli otvorila Paris Haute Couture Week

Paris Haute Couture sinonim je za visoku modu i mnogim jedan od najomiljenijih događaja u godini. Zbog svoje izvanrednosti Houte Couture je dobio poseban status što znači da je rezerviran samo za modne velikane poput Chanela, Diora, Valentina, Elie Saab i dr. Ovogodišnji Houte Couture prije nekoliko dana otvorila je poznata modna kuća Schiaparelli, a revija se održala u pariškom muzeju umjetnosti Pettit Palais. Originalnost ekstravagantnost dio su Schiaparellijevog  DNK pa je tako i ova revija spektakl o kojem se ne prestaje govoriti. 

Životinjske glave kao jedan od glavnih motiva

Elsa Schiaparelli, osnivačica modne kuće Schaiparelli prije gotovo jednog stoljeća privukla je stilsku elitu svojim revolucionarnim glamurom. Daniel Roseberry, trenutni kreativni direktor Schiaparellija, nastavlja njeno nasljeđe inspirirano nadrealizmom i avangardom ostavljajući istovremeno svoj vlastiti touch. Tako je i ovoga puta napravio apsolutni spektakl i dizajnirao siluete u likovima leoparda, lava i vuka. Inspiraciju za te kreacije pronašao je u djelu talijanskog književnika Dantea Alighierija. Životinje su doslovne reference koje je preuzeo iz Danteova pakla, pa  tako lav predstavlja ponos, leopard požudu, a vuk pohlepu. Takav fotorealistički pristup nadrealizmu nisu svi uspjeli shvatiti, pa je ovakav način igranja sa životinjskim likovima izazvao burne reakcije javnosti na društvenim mrežama. 

Izvor: Vogue
Izvor. Vogue
Izvor: Vogue

Moć oblikovanja, stvaranja i ukrašavanja

Jedna od kreacija koja se posebno istakla je odijelo na pruge nevjerojatne siluete. Stavljanjem žena u mušku odjeću, ali čineći siluetu hiper ženstvenom, Daniel Roseberry spojio je najbolje od oba svijeta.

Ostatak kolekcije ostao je u sijeni životinjskih motiva, što je prava šteta s obzirom da je i ostatak kolekcije izuzetan. Strukturiranim oblicima, nakitom, siluetama pješčanog sata i steznicima na leđima postignuta je moć oblikovanja, stvaranja i ukrašavanja što je i bila Roseberryjeve težnje za ovu Haute Couture kolekciju.

Comments are closed.