Press "Enter" to skip to content

Modni trendovi za 2023. godinu

Zakoračili smo u 2023. godinu, a samim tim i u novo razdoblje popraćeno raznim modnim trendovima. Povratak u rane 2000-te obilježio je 2022. godinu, a proljetno-ljetne kolekcije pomogle su nam odrediti smjer za 2023. Bilo da se slijepo držite trendova ili ste osoba koja se pronalazi u klasičnim komadima, zanimljivo je ispratiti trendove koji nas očekuju u razdoblju pred nama.

Cargo hlače

Već je dobro poznata činjenica da se moda stalno reciklira. Trendovi koji su nekada vladali modnom scenom nestanu, pa se nakon nekoliko godina ponovno pojave. Jedan od takvih trendova su i cargo hlače. Cargo hlače izvorno su služile kao vojna radna odjeća, a razlikuju se po džepovima različitih veličina. Ove hlače u modnom svijetu predstavljaju moderan i opušten komad s kojim se lako postiže bezbrižan, a ujedno moćan izgled. Jedne od najboljih cargo hlača predstavljene su u proljetno-ljetnim kolekcijama modnih kuća Fendi i Diesel.

Diesel / Foto: Vogue
Fendi / Foto: Vogue

Prozirna tkanina

Prozirnu tkaninu pronašli smo u kolekcijama nekih od najpoznatijih modnih brendova: Miu Miu, Prada, Chanel, Fendi, Sandy Liang, Nensi Dojaka i dr. Haljine od prozirne tkanine u kombinaciji s rubljem raznih boja i dezena, pružaju bezbroj mogućnosti za igranje i postizanje provokativnog, a istodobno elegantnog izgleda. Osim haljina, sve popularnije su i košulje od prozirne tkanine.

Sandy Liang / Foto: Cosmopolitan
Loewe / Foto: Cosmopolitan

Šljokice

Još jedan od trendova koji se predviđa za 2023. godinu su šljokice. Iako je “party sezona” sada već iza nas, izgleda kako će i ovoga ljeta šljokice biti u prvom planu. Godinu koja je pred nama krasit će nježnija paleta boja, pa će i šljokice biti u tom tonu.

Foto: Glamour

Flower power

Cvijetni uzorak ponovno se vraća na modnu scenu, ali ovaj put u trodimenzionalnom obliku. Loewe je ovom trendu posvetio posebnu pažnju, pa smo tako u proljetno-ljetnoj kolekciji mogli pronaći razne modne kombinacije s 3D cvijećem. Iako ovaj trend nije baš lako uklopiti u svakodnevne outfite, oni dovoljno hrabri zasigurno će ga nositi u 2023. godini.

Loewe

Kobalt plava

Svaku godinu obilježava određena boja, pa su tako pretpostavke da će 2023. godinu obilježiti kobalt plava. Kobalt plava dugo nije bila zastupljena na modnoj sceni, te je ove godine itekako dobrodošla. Ako ste osoba koja izbjegava boje i drži se sigurnih neutralnih tonova, detalji u ovoj bolji odličan su izbor za podizanje svakodnevnih kombinacija. 

Alexander McQueen / Foto: Vogue

Motiv srca

Kolekcija Nensi Dojake, jedne od najpoznatijih suvremenih modnih kreatorica koja je poznata po svojoj estetici 90-ih, definitivno je jedna od najupečatljivijih prošle godine. Glavni motiv kolekcije je srce koje se može uočiti na gotovo svim odjevnim predmetima. Osim Nensi Dojake, motiv srca mogli smo uočiti i u kolekcijama brendova kao što su Moschino, Acne Studio i Victoria Beckham.

Nensi Dojaka / Foto: Vogue
Moschino / Foto: Vogue

Comments are closed.