Press "Enter" to skip to content

Moliéreov “Škrtac” premijerno u Kerempuhu

Premijera predstave “Škrtac” J.B.P. Molièrea, u režiji Dore Ruždjak Podolski i adaptaciji Tomislava Zajeca, održat će se u utorak, 19. siječnja u Satiričkom kazalištu Kerempuh.

Moliéreov “Škrtac”, klasik svjetske komediografije i komedija karaktera satiričkog naboja, prvi put dolazi na scenu kazališta Kerempuh, a u izvedbi će biti moguće pronaći brojne dodirne točke sa hrvatskom svakodnevnicom.

Dobro poznati problemi škrtosti, lakomnosti i ekonomskih trzavica, koji se isprepleću sa privatnom sferom pojedinca, u suvremenoj preradi postaju još prepoznatljiviji i bliži Kerempuhovoj publici. “Škrtac” omogućuje obogatiti jedno klasnično djelo dodatnom dimenzijom suvremenosti, kako bi se zagledali i u probleme cijeloga društva, a ne samo vlastite.

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo Predstava “Škrtac”

U predstavi glume: Hrvoje Kečkeš (Harpagon), Josip Brakus (Cléante), Maja Posavec (Élise), Filip Detelić (Valère), Iskra Jirsak (Mariane), Dražen Čuček / Vedran Mlikota (Anselme), Linda Begonja (Frosine), Borko Perić (Jacques), Luka Petrušić (La Flèche), Damir Poljičak (Sudski istražitelj) i Karlo Mlinar (La Merluche, Simon, Sudski pisar).

Scenografiju potpisuje Stefano Katunar, kostimografiju Barbara Bourek, autor glazbe je Stanislav Kovačić, oblikovatelj svjetla Miljenko Bengez, a asistentica kostimografkinje Karmen Polović. Pretpremijere su zakazane za 17. i 18. siječnja 2021.

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo Predstava “Škrtac”

Comments are closed.