Press "Enter" to skip to content

Mostarci osvojili jubilarnu 50. Kutiju šibica

Izvor: Facebook stranica MNT Kutija Šibica

Ekipa Krešimir Keta Bandić osvojila je naslov prvaka na 50. Kutiji šibica. Igrali su u čast svom prerano preminulom kolegi i suigraču.

U rasprodanoj dvorani II Doma Sportova, 29. prosinca, odigrao se finale 50. Kutije šibica između mostarske ekipe Krešimir Keta Bandić i zagrebačke Poliklinike Milojević. Nakon 40 minuta igre i dalje je bilo bez pogodaka pa se finale riješilo u raspucavanju. Ekipa Krešimir Keta Bandić imala je malo više sreće te rezultatom 4-3 pobijedila ekipu Poliklinika Milojević i tako u Mostar odnijeli trofej i 60 000 kuna nagrade.

Ekipa Krešimir Keta Bandić imala je posebnu motivaciju jer su igrali u čast svojeg prerano preminulog kolege i suigrača što ovu pobjedu čini još posebnijom. A da su pravi junaci, dokazuje i doček u Mostaru koji se može usporediti i s mnogim dočecima profesionalnih sportaša. Tisuće Mostaraca skupilo se na mostarskoj Šetnici i ponosno pozdravilo svoje prvake. Dočekao ih je i zahvalio im gradonačelnik Mostara Marko Kordić.

Najbolji igrač turnira, Josip Božinović, splićanin koji je bio pojačanje Mostarcima rekao je: “Ovo je bila jedna od najljepših božićnih priča, ne zbog nas nego zbog Kete. Hvala na podršci i ne dajte da Keta padne u zaborav, nego čuvajte uspomenu na njega”

Božinović je nakon turnira treći najtraženiji igrač na Transfermarktu, iznad njega su samo Ferran Torres, igrač Barcelone i Fabio Blanco, igrač Eintrachta.

Na kraju svečanog dočeka pročitana je poruka koju su igrači napisali svom prijatelju. Krešimir Bandić bio je nogometni vratar iz Mostara, preminuo je u 24. godini od zastoja srca 2019. godine, dok je branio za momčad premijerligaša Širokog Brijega.

Comments are closed.