Press "Enter" to skip to content

Mozaik je otvorio Pop-up knjižare u Zagrebu. Istražili smo koji su najprodavaniji naslovi za djecu i odrasle. Imate li ih već ili ćete ih tek kupiti?

Mozaikova Pop-up knjižara u Sesvetama

Ljubitelji svjetskih bestselera, napetih trilera, romana, naslova za najmlađe i još mnogo toga, svoje najdraže knjige do sada su mogli pronaći samo u online knjižari poznatog nakladnika Mozaik, a od nedavno to je moguće i uživo u Mozaikovim pop-up knjižarama na tri lokacije u Zagrebu, Point Shopping Centar u Vrbanima, Park & Shop Sesvete i King Cross Jankomir.

Šetajući tako centrom u Sesvetama, šarenilo korica privuklo mi je pažnju i morala sam zastati i pogledati ponudu u Pop-up knjižari. Između silnih naslova, istaknuli su se neki od njih za male i velike za kojima je potražnja jako velika.

Maca papučarica, priča Ele Peroci, zasigurno je broj jedan među svim vrtićancima. Zanimljiva, kratka, vesela i poučna priča o maci koja skuplja dječje papuče, čisti ih i odražava umjesto djece, jako je popularna među najmanjima i roditelji nemaju druge nego je kupiti. S obzirom na to da djeca priču čitaju i u vrtiću, više nego išta drugo žele da im priču čitaju i roditelji.

Korice slikovnice ,,Maca papučarica”

Osim Mace, dosta je popularna i Gospođica Neću, dječje spisateljice Sunčane Škrinjarić. Djevojčica koja na sve odgovara neću, suoči se sa svijetom u kojemu njoj svi govore neću, shvati da to nije ispravno i odluči se promijeniti. Slikovnica živopisnih ilustracija djeci na poučan način objašnjava snagu korištenja riječi neću i roditeljima pomaže u borbi protiv dječjeg neposluha. Upravo iz toga razloga vrlo ju je poželjno imati kod kuće.

Korice slikovnice ,,Gospođica Neću”

Za one malo veće, osnovnoškolce, Sanja Polak i njezini Dnevnici Pauline P. u raznim izdanjima, pomeli su apsolutno svu konkurenciju. Iako si je autorica dala truda i napisala razne nastavke i priče o Paulini P., originalni dnevnici i dalje su broj jedan. Bilo da je riječ o knjizi s ilustracijama ili s originalnim slikama iz igranog filma, djevojčice, ali i dječaci, osobito su skloni kupnji upravo te knjige.

Korice ,,Dnevnika Pauline P.”

Odrasli također imaju svoje favorite. Uz kriminalističke i ljubavne romane, vrlo su popularni, ali i atraktivni naslovi priručnika iz raznih područja. Tako si je svoje mjesto na ljestvici najprodavanijih priručnika osigurala knjiga Sedam navika uspješnih ljudi, Stephena R. Coveyja. Osim nje tražene su i knjige Emocionalna inteligencija, Emocionalna inteligencija u poslu, Put kojim rjeđe se ide, Mudrost vukova, Umijeće ratovanja te Kada tijelo kaže ne. Sadržaj svakog od navedenih djela stručan je u području koje opisuje. Autori su akademski obrazovani i profesionalni u svojim istraživanjima.

Korice ,,Sedam navika uspješnih ljudi” i ,,Kada tijelo kaže ne”

Iako čitanje i knjige danas zamjenjuju pametni telefoni i umjetna inteligencija, miris stranica i ljepotu korica ne može nadoknaditi nikakav uređaj. Iz tog razloga, ako ste u prolazu, bacite oko na knjige u Pop-up knjižarama i ne zaboravite…. 

Natpis na štandu

Comments are closed.