Press "Enter" to skip to content

Muke po kanalizaciji

Kada je 8. listopada 2021. godine započela izgradnja sustava odvodnje otpadnih voda u  Mariji Gorici stanovnici su bili su sretni što će iz europskih fondova dobiti kanalizaciju i moći prestati plaćati ispumpavanje i odvoz sadržaja septičkih jama. Radovi su trebali ići u fazama kako bi promet na području općine mogao donekle normalno funkcionirati i koordinirati se sa susjednim općinama koje također grade svoje sustave odvodnje otpadnih voda. 

No godinu dana kasnije radovi se provode na cijelom području Marije Gorice jer se usporedno radi i biciklistička staza koja je također financirana iz europskih fondova, a sve treba biti završeno do kraja 2023. godine. Nekada mirno malo mjesto sada je puno strojeva i semafora. Stanovnica Marije Gorice Ana Frkanec govori kako je njoj i njenoj obitelji gotovo nemoguće izaći iz ulice jer su radovi na oba kraja ulice koja je uska i često blokirana kamionima i bagerima koji se ne žele pomaknuti čak ni kada ih se moli da se s malim djetetom prođe u bolnicu.  

Blokade u prometu nisu jedni problem stanovnika, zbog raskopanih cesta ljudima su se oštetili auti. Jedan od tih ljudi je Željko Cimperšak koji govori: “Rupe su nemoguće za izbjeći, a uz to su još i jako duboke. Idem polako, ali auto od ispod postrugne i tako se uništi auto.”. Načelnica Marije Gorice Marica Jančić ljudima je na njihove prigovore poručila da imaju strpljenja i da će se sve riješiti i zaboraviti kad njihova Marija Gorica procvjeta kao i svaki puta do sad.  

Comments are closed.