Press "Enter" to skip to content

Na posljednji počinak ispraćen Aki Rahimovski

„Tužna je naša ulica otkada nisi tu…Jer tužnu pjesmu pjevaju oni što ostaju“

Posljednji ispraćaj legendarnog glazbenika i frontmena grupe Parni Valjak održan je danas u 15 sati na zagrebačkom groblju Mirogoj. Aki Rahimovski pokopan je u Aleji velikana gdje su se od pjevača oprostili članovi obitelji te kolege i prijatelji. Emotivne govore održali su Akijeva kćer Edina te dugogodišnji glazbeni kolega i prijatelj Husein Hasanefendić Hus.

U čast preminulom glazbeniku, 150 radijskih postaja iz Hrvatske i regije je točno u 15 sati emitiralo  pjesmu ‘Ponovo’, posljednju koju je otpjevao Aki.

Aki Rahimovski rođen je 5. lipnja 1955. godine u Nišu. Već od malih nogu pokazuje interes za glazbu, a već kao tinejdžer bio je član nekoliko bendova. 1975. godine upoznaje skladatelja Huseina Hasanefendića i Juricu Pađena, s kojima iste godine osniva grupu Parni Valjak. Preminuo je u 22. siječnja u bolnici u Novom Mestu, u kojoj je završio nakon što mu je iznenada pozlilo.

U 30-godišnjoj karijeri Parni Valjak objavio je 16 studijskih albuma te se s razlogom smatra jednim od najvećih i najuspješnijih bendova ovih prostora. Akija ćemo zauvijek pamtiti kao jednog od najboljih i najprepoznatljivijih vokala ovih prostora.

Comments are closed.