Press "Enter" to skip to content

Nagrađivani dokumentarac o Alidi Valli u Zagrebu

Foto: Talijanski institut za kulturu Zagreb

Nagrađivani dokumentarni film o slavnoj talijanskoj glumici Alidi Valli dolazi u Zagreb. Premijera će biti održana 15. prosinca 2021. godine u Talijanskom institutu za kulturu. Premijeri će prisustvovati i sam redatelj – Mimmo Verdesca od kojeg ćemo moći čuti i nekoliko riječi u najavljenom intervjuu. Ovaj dokumentarni film ostvario je mnoge uspjehe među kojima je i prikazivanje na Filmskom festivalu u Cannesu 2020. godine uz ostala prikazivanja na područjima Europe i SAD-a.

Foto: Talijanski institut za kulturu Zagreb

Alida Valli, rođena u Puli, bila je jedna od najvećih glumica kazališta i kina 1900-ih godina te nije bilo strano da je bila omiljena među publikom. Osim svojom ljepotom, pažnju je plijenila i izuzetnim talentom pa stoga nije ni čudno što je ostvarila uloge kod slavnih filmskih redatelja poput Hitchcocka, Wellesa, Pasolinija i dr. Njena karijera trajala je dugih 70 godina te se pojavila u više od 100 filmova.

Film prati život i karijeru velike talijanske glumice kroz privatne spise, dnevnike i pisma, obiteljske filmove te važna svjedočenja do kojih je uspio doći Verdesca kao prvi filmograf koji je dobio pristup Alidinoj umjetničkoj arhivi te prvi redatelj koji je o njoj snimio film.

Comments are closed.