Press "Enter" to skip to content

Najavljen najveći modni događaj- Fashion week u Parizu

Sitno brojimo do najvažnijeg modnog događaja u jednoj od četiri prijestolnice mode. Već za nekoliko dana u Pariz stižu poznati dizajneri koji će predstaviti svoje kreacije i najaviti nadolazeće trendove. Od 17. do 26. siječnja ljubitelji mode moći će uživati u ovom spektaklu koji nikada ne razočara. Tjedan mode, kao i obično, započinje novu godinu u velikom stilu, a mi donosimo pregled službenog rasporeda tjedna mode za 2023. godinu.

Paris Fashion Week men’s shows

Tjedan mode otvara se revijama za muškarce koje svake godine donose brojne novine s obzirom na brzo rastući trend rodno neutralne mode i unisex komada. Na popisu dizajnera pronašla su se velika imena modne industrije koja nerijetko ispisuju povijest svojim inovativnim komadima poput modne kuće Yves Saint Laurent, Givenchy, Maison Margiela i Louis Vuitton. Uz one poznatije modni znalci prepoznat će i imena te kreacije Biance Saunders, Paula Smitha, Ludovica de Saint Serina i brojne druge.

Foto: Pinterest

Paris Haute Couture Week

Haut Couture francuski je izraz za visoku modu koja uglavnom nije funkcionalna za razliku od Prêt-à-porter mode tj. odmah nosive mode. Uz visoku modu uglavnom vežemo francuske kuće kao što su Chanel i Dior, ali i talijanske kuće poput Valentina i Schiaparellija. Zahtjevi za ulazak u službeni raspored u sklopu visoke mode izuzetno su strogi pa su se tako i na ovogodišnjem popisu našla isključivo imena modnih velikana kao što su Chanel, Fendi, Jean Paul Gaultier, Elie Saab itd.

Foto: Pinterest

Revije za žensku modu bit će predstavljene tek krajem veljače, no uz ovaj najavljeni raspored sasvim smo sigurni kako modnim ljubiteljima neće nedostajati inspiracije za nove odjevne kombinacije.

Comments are closed.