Press "Enter" to skip to content

Najljepši europski božićni sajmovi

Izvor: https://pixabay.com/photos/christmas-market-christmas-frankfurt-4705877/

Polako odbrojavamo dane do Božića. Blagdansko se veselje sve više približava. Gradovi diljem Europe već se postupno ukrašavaju i pripremaju za jedno od najljepših razdoblja u godini. Blještavilo božićnih lampica uskoro će oživjeti svaku vašu šetnju. No, uz sjajne ukrase, blagdane će obogatiti i mirisi svježe pripremljenih fritula, toplih kobasica I pečenih kestena. A i gdje bolje uživati u kuhanom vinu, koje u ovim hladnim danima dolazi kao topao zagrljaj, nego li na božićnom sajmu? Stoga, ukoliko ne znate kamo se uputiti za Božić, donosimo vam top 3 europska božićna sajma.

Izvor: https://www.dailysabah.com/life/travel/party-back-on-christmas-market-in-strasbourg-to-return-this-winter

Strasbourg, Francuska

Traje u razdoblju: od 24. studenog do 24. prosinca 2023. Božićni sajam u Strasbourgu jedan je od najstarijih u Europi, a datira još iz 1570. godine. Jedan je od najosvjetljenijih gradova u Europi u prosincu te tom periodu izgleda poput stvarnih jaslica. Štandovi tamo su prepuni tradicionalnog posuđa, stolnjaka, ukrasa i ručno izrađenih igračaka koje se mogu kupiti na šarenim tržnicama. Ovo je pravo mjesto za kupnju ručnih radova te umjetnina, Što se tiče gastronomske ponude, savjet je da tamo probate kobasice i Kugelhopf poput brioša s bademima i voćem.

Izvor: https://www.tripadvisor.co.uk/Attraction_Review-g190454-d10020294-Reviews-Christmas_Market_on_Rathausplatz-Vienna.html

Beč, Austrija

Održava se datuma: od 11. studenog 2023. do 4. siječnja 2024. Ovaj sajam oduševljava posjetitelje prekrasnim osvijetljenjem, božićnim ukrasima I mirisom tradicionalnih božićnih delicija. Sadrži raznoliku ponudu proizvoda od ručno rađenih suvenira I ukrasa do ukusnih gastronomskih specijaliteta poput pečenih kestena, kuhanih kobasica I slatkih kolača. Osim gastronomije I shopping, nudi I vrlo bogat kulturni program koji uključuje koncerte, plesne izvedbe I slično.

Izvor: https://www.budapest.org/en/events-budapest/christmas-markets-budapest/

Budimpešta, Mađarska

Traje od 18. studenog 2023. do 1. siječnja 2024. Božićni sajam u Budimpešti može se pohvaliti dvjema odličnim lokacijama božićnog sajma: trg Vörösmarty i bazilika. Trg Vörösmarty. Na trgu se nudi širok izbor mađarskih zanata, ukusne hrane I toplih pića. Možete tamo uživati u ukusnoj mađarskoj hrani poput gulaša I langoša. Sajam je također poznat po prekrasnim ukrasima,pravoj festivalskoj atmosferi te živim nastupima što ga čini posebnim mjestom za proslavu božićne sezone u Mađarskoj.

Comments are closed.