Press "Enter" to skip to content

Najskuplja serija u povijesti televizije

Tri prstena za vilenjačke kraljeve pod nebom. Sedam za gospodare patuljaka u njihovim kamenim dvoranama. Devet za smrtnike, osuđene na smrt. Jedan za mračnog gospodara, na njegovom mračnom prijestolju u zemlji Mordora gdje leže sjene,

Dugo očekivani Gospodar prstena napokon dolazi na male ekrane, ovaj puta u obliku serijala. Prva sezona, Prstenovi moći iliti Rings of Power nam stiže na streaming servis Amazon Prime Video 2. rujna, a potom ćete religiozno moći gledati nove epizode svakog tjedna. Njezini kreatori su Patrick McKay i John D. Payne. Prema BBC-u za svaku epizodu potrošeno je 43 milijuna funti (465 milijuna dolara) što je 4 puta više od serije Igre prijestolja čime je poskočila na prvo mjesto najskupljih u povijesti televizije.

“Ova epska drama smještena je tisućama godina prije događaja iz Hobita i Gospodara prstenova J.R.R. Tolkiena i vratit će gledatelje u doba u kojem su kovane velike sile, kraljevstva su se uzdizala i padala u propast, nevjerojatni junaci bili su testirani, nada obješena na najtanjim nitima, a najveći zlikovac koji je ikad potekao iz Tolkienova pera prijetio je prekrivanjem svog svijeta u tamu”

Serija nas vodi kroz Drugo doba Međuzemlja, koje se proteže kroz dugo razdoblje između Mračnog lorda Morgotha ​​i prvog poraza njegovog sluge Saurona. Sve se to odvilo tisućama godina događaja u romanu The Hobbit i filmovima.

Prije skoro pola godine, točnije 2. kolovoza, na službenom Twitter profilu Gospodara prstena objavljena je prva slika sa seta na Novom Zelandu sa opisom: Nova avantura počinje. Fotografija u nastavku:

Comments are closed.