Press "Enter" to skip to content

Nakon duge i teške bolesti preminuo Kićo Slabinac

Rano jutros u 77. godini preminuo je glazbenik Kićo Slabinac. Preminuo je u zagrebačkom KBC-u u kojem se nalazio protekla tri mjeseca zbog teške koronarne bolesti.

Početkom kolovoza Kićo je hospitaliziran zbog bolesti koja mu je zahvatila krvne žile. Podvrgnut je operacijskom zahvatu na kojem su mu ugrađene tri premosnice. Iako je zahvat bio uspješan, oporavak nije išao po planu. Rana nije zarastala kako je trebala. Bio je na još nekoliko operacija, ali liječnici su u više navrata upozoravali obitelj da se pripreme na najgore.

Krunoslav Kićo Slabinac rođen je 1944. godine u Osijeku, a glazbom se počeo baviti još u osnovnoj školi. Početkom 60-ih  osnovao je grupu Tornado, nakon koje je pokrenuo i Kon Tiki, a zatim i Dinamite. S Dinamitima je svirao rock ‘n’ roll te je s grupom i pobijedio na natjecanjima u Zagrebu i Beogradu. Kada je zbog vojnog roka napustio Dinamite, na njegovo mjesto došao je Dado Topić.

Nakon vojske Kićo se posvetio samostalnoj karijeri. Njegova prva ploča “Plavuša” postigla je veliki uspjeh u regiji. Kićo je živio i u SAD-u, gdje je pokušavao ostvariti uspjeh, a po povratku kući odustao je od zabavne glazbe te se posvetio narodnoj pjesmi i tamburici.

2015. dobio je nagradu za životno djelo Osječko-baranjske županije, a njegovi hitovi kao što su Zbog jedne divne crne žene, Tri slatke riječi i Pokloni mi jedan dan zasigurno će se još dugo moći čuti na glazbenoj sceni.

 

 

Comments are closed.