Press "Enter" to skip to content

Nakon dvije neuspješne, treća tužba protiv vlasnika farme pilića

Već godinama se mještani malog sela Delkovec u Hrvatskom zagorju bore s vlasnikom farme pilića koja je izgrađena u neposrednoj blizini njihovih kuća. Ove godine mještani po treći put podnose tužbu protiv vlasnika zbog nesnosnog smrada koji izlazi iz farme.

Nakon inicijalne suglasnosti Delkovčana da se prva farma peradi izgradi, nastala je još jedna, veća, za koju nisu potpisali suglasnost. Nedugo nakon izgradnje druge farme započeli su problemi s neugodnim mirisom iz ventilacije koji bi se počeo osjećati najčešće od 19 sati do šest sati ujutro. “Najveći problem je ljeti, dok svi suše veš vani ili dok želimo navečer rashladiti kuće, jer čim otvorimo prozore u kuću ulazi odvratan smrad.” – Objašnjava Štefica Bujan koja živi preko puta.

2010. godine podignuta je prva tužba protiv vlasnika i nepropisne ventilacije na farmi, zatim druga pet godina kasnije. Međutim, ni jedna nije riješila problem jer bi se inspekcija prije svakog dolaska najavila, te bi se privremeno „riješio“ problem. Vlasnik odbija komunikaciju, braneći se s prvom suglasnošću koju su svi stanovnici sela potpisali. Delkovčani smatraju da će i ova tužba biti uzaludna, te da će i sljedeće ljeto provesti u zatvorenom.

Comments are closed.